Διαφωνία για τα κρέατα στη Καβάλα

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους καταναλωτές κρεάτων στην Καβάλα, αφού δεν εντοπίσθηκαν στην περιοχή ‘επικίνδυνα’ κρέατα, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Καβάλας κ. Ντώνα. Ωστόσο η υπεύθυνη της Ενωσης Καταναλωτών Καβάλας κ. Κατερίνα Γεροστεργίου, έχει αντίθετη άποψη, αναφέροντας ότι οι έλεγχοι που γίνονται δεν επαρκούν και ότι εισαγόμενα ζώα που μπορεί να προέρχονται απο χώρες που είναι βεβαρυμένες απο τη νόσο των ‘τρελών αγελάδων’, μετά από μερικούς μήνες ‘βαφτίζονται’ ελληνικά. Αναφερόμενη στο ντόπιο κρέας διευκρίνησε ότι στην Καβάλα δεν παρατηρείται ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί τα κρέατα της περιοχής είναι καλά. Προσέθεσε όμως ότι η ποσότητα του ντόπιου κρέατος είναι σχετικά μικρή και γι΄αυτό δεν επαρκεί.

Η Ενωση Καταναλωτών Καβάλας προτρέπει τους καταναλωτές να αγοράζουν κρέατα απο τον κρεοπώλη τους και να αποφεύγουν τις υπεραγορές τροφίμων, καθώς αυτές, ως μεγάλες αλυσίδες προμηθεύονται τα κρέατά τους από χώρες εξωτερικού. Τέλος, η κ. Γεροστεργίου προτείνει την αποφυγή κατανάλωσης εντέρων, μυελών, σπλήνας, την επιλογή για κατανάλωση ζώων μικρής ηλικίας, τη μη κατανάλωση ωμού ή μισοψημένου κρέατος, τον έλεγχο της ετικέτας, όταν πρόκειται για παράγωγα κρέατος και τον πλήρη έλεγχο των στοιχείων προέλευσης, καθώς και την ημερομηνία λήξης. Προσέθεσε δε ότι ‘Ο χειρότερος σύμβουλος είναι ο πανικός. Αυτόν δεν τον συνιστούμε σε καμία περίπτωση’.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα