Θυμωμα | οξεια κοιλια συμπτωματα | αριστερη πλευρα σωματος οργανα | επικινδυνη hdl | κοπρολιθοι στο εντερο

Οι παρενέργειες των φαρμάκων χειρότερες από τα τροχαία στη ΓερμανίαΔιπλάσιος αριθμός Γερμανών πεθαίνουν ετησίως από τις παρενέργειες φαρμάκων, σε σύγκριση με τους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από σχετική έρευνα, που έγινε στη Βρέμη. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, κάθε χρόνο σκοτώνονται από τροχαίο ατύχημα 7.772 Γερμανοί. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Πέτερ Σενχέφερ, πρώην διευθυντή του Ινστιτούτου Κλινικής Παθολογίας στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Βρέμης περίπου 200.000 άνθρωποι άρρωσταίνουν σοβαρά κάθε χρόνο από τις παρενέργειες των φαρμάκων και περίπου 12.000 με 16.000 από αυτούς τελικά πεθαίνουν. Όσοι δε κατορθώνουν και επιβιώνουν από τις παρενέργειες των φαρμάκων αποκτούν προβλήματα υγείας, τα οποία έχουν ετήσιο κόστος ορισμένα δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανακοινώσεις της γερμανικής συνομοσπονδίας καταναλωτών.

Η Ενωση Φαρμακοβιομηχάνων της Γερμανίας ωστόσο έσπευσε να επιτεθεί εναντίον της έρευνας, χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστα τα στοιχεία. Υποστήριξε ότι τα τέσσερα νοσοκομεία της Βρέμης, του μικρότερου κρατιδίου της Γερμανίας, στα οποία έγινε η έρευνα, δεν αποτελούν αντιπροσωπευτική στατιστική βάση για ολόκληρη τη χώρα. Ο κ. Σενχέφερ τόνισε ότι η Γερμανία δεν έχει το υψηλότερο, ούτε το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τις παρενέργειες των φαρμάκων σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά τόνισε ότι η μεγαλύτερη ενημέρωση και η προσεκτικότερη επιλογή φαρμάκων θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποφυγή του ενός τρίτου των θανάτων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.