επιπολης μηροαια | Βυοψεια κροταφου | παγκρεατιτιδα διατροφη | συχνουρία σε αντρες | γαλβανικα ρευματα

Ραδιενεργοί οι βομβαρδισμοί στη ΓιουγκοσλαβίαΣε ελληνικά εργαστήρια θα γίνουν οι αναλύσεις δειγμάτων εδάφους από την Γιουγκοσλαβία, με σκοπό να βρεθεί η περιεκτικότητα τους σε απεμπλουτισμένο ουράνιο. Το υλικό αυτό, περιείχαν οι βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών της χώρας από την Νατοϊκή Συμμαχία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Γιουγκοσλάβας γιατρού, κ. Ζόρα Ζούνιτς, που είναι ειδικευμένη στον τομέα των επιπτώσεων της ραδιενέργειας, η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας θέλει να μελετήσει τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την χρήση του ραδιενεργού αυτού υλικού.

Οπως η ανέφερε η κ. Ζ. Ζουντιτς, κατά την περίοδο 24-3-1999 έως τις 10-6-1999, ερρίφθησαν 55000 βλήματα και ρυπάνθηκαν οι περιοχές με 16,5 τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου, που τόσο αυτό, όσο και τα προϊόντα της ραδιενεργού διάσπασης του είναι από τις πλέον μακρόβιες ενώσεις. Η έκθεση των ανθρώπων σ΄αυτές τις ουσίες, προκαλεί εξασθένηση του ανοσοποιητικού, βλάβες στο πεπτικό, και νευρικό σύστημα, στα νεφρά και στο γενετικό υλικό. Η ακριβής ανάλυση των ραδιοβιολογικών επιπτώσεων στους ανθρώπους, στο περιβάλλον και στην τροφική αλυσίδα καθίσταται ως εκ τούτου απολύτως αναγκαία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.