ομιοπαθυτικηκαινοσοςτουκροουν | ασθενειες σκυλων | αντιβιωση για h pylori | υπόταση

Οι μαύρες γάτες δικαιώνουν την φήμη τουςΗ συνάντηση με μια μαύρη γάτα μπορεί τελικά να σημαίνει κακοτυχία για κάποιους, εφόσον αυτοί υποφέρουν απο αλλεργίες. Οπως έδειξε μια έρευνα που διεξήγαγε ο Dr. Shahzad Hussain του Long Island College Hospital της Ν. Υόρκης και θα δημοσιευθεί στο Annals of Allergy, Asthma and Immunology, οι σκουρόχρωμες γάτες προκαλούν αλλεργίες σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ΄ ότι οι ανοιχτόχρωμες. Η αιτία αυτού του φαινομένου δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί. Ως πιο πιθανό αίτιο θεωρείται ένα αλλεργιογόνο που υπάρχει σε μεγαλύτερες ποσότητες στο τρίχωμα και το σάλιο αυτών των γατών και ονομάζεται fel d1.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η πιθανότητα να έχουν κάποιου είδους αλλεργία τα άτομα που είχαν στην κατοχή τους μια μαύρη γάτα, ήταν 4 φορές μεγαλύτερη, σε σύγκριση με άτομα που είχαν γάτες άλλου χρώματος ή δεν είχαν καθόλου. Οσοι μάλιστα άφηναν την γάτα τους να κυκλοφορεί μέσα στην κρεβατοκάμαρα κινδύνευναν περισσότερο απ΄όλους. Να αναφέρουμε εδώ ότι στα ευαίσθητα άτομα, την αλλεργία δεν την προκαλεί μόνο η άμεση επαφή με την γάτα αλλά και η έμμεση, όπως για παράδειγμα η επαφή με τα ρούχα του ιδιοκτήτη της.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.