ακροαστικα τι ειναι | πολυχονδριτιδα | ασπρη βλεννα στα κοπρανα | οταν κανεις εμετο με αιμα | askarides farmako

Στρεπτόκοκκος, απειλή για τα νεογέννηταΤο ποσοστό της προσβολής των νεογνών από ένα βακτήριο, που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή τους, φαίνεται ότι είναι υψηλότερο από αυτό που είχε αναφερθεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, ενώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος οι υπεύθυνοι της έρευνας συνιστούν τον έλεγχο όλων των εγκύων για την παρουσία στρεπτοκόκκου της ομάδας Β, στις οποίες πρέπει να χορηγηθούν αντιβιοτικά πριν τον τοκετό.

Οι στρεπτόκοκκοι της ομάδας Β (Streptococus agalacticae), προκαλούν λοιμώξεις κυρίως σε νεογνά, εγκύους και ενήλικες με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, οι στρεπτόκοκκοι της ομάδας Β, είναι η κυριοτέρη αιτία σοβαρών λοιμώξεων σε νεογνά (1,8 περιστατικά ανά 1.000 γεννήσεις). Η πρώϊμη νεογνική νόσος αρχίζει την πρώτη εβδομάδα μετά τον τοκετό και αποτελεί το 80% των νεογνικών λοιμώξεων. Από τις πρώϊμες αυτές λοιμώξεις, οι μισές περίπου συμβαίνουν το πρώτο 24ωρο από τη γέννηση. Η όψιμη εμφάνιση στρεπτοκοκκικής νόσου, συμβαίνει μία εβδομάδα μετά τη γέννηση και σπανίως σε νεογνά και βρέφη άνω της ηλικίας των τριών μηνών.

Προδιαθεσικοί παράγοντες αποτελούν το χαμηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, η εγκυμοσύνη στην εφηβεία, ο πρόωρος τοκετός και η πρόωρη ρήξη των υμένων. Ο συχνότερος και σημαντικότερος προδιαθεσικός παράγοντας για τη στρεπτοκοκκική νεογνική λοίμωξη θεωρείται ο αποικισμός της μητέρας από στρεπτόκοκκο ομάδας Β, δεδομένου ότι το παθογόνο αίτιο συνήθως μεταδίδεται από τη μητέρα στο παιδί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.