α ηπατιτιδα | ιερο οστο | τι κανει η κινεζικη ιατρικη | προλακτινη | νευραλγια τριδυμου βελονισμος

Νεογέννητα αρκουδάκια επιβίωσαν χάρη στον ΑρκτούροΔύο νεογέννητα αρκουδάκια κατάφεραν να επιβιώσουν χάρη στη φροντίδα των κτηνιάτρων της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Αρκτούρος", καθώς τα είχε εγκαταλείψει η μητέρα τους. Τα μόλις 4 εβδομάδων αρσενικά αρκουδάκια βρήκε το απόγευμα της Κυριακής στο χωριό Μοναχίτι των Γρεβενών, κτηνοτρόφος ο οποίος και τα παρέδωσε σε θηροφύλακα και αυτός με τη σειρά του τα μετέφερε στο δασαρχείο Γρεβενών.

Το πιθανότερο είναι σύμφωνα με τους κτηνιάτρους της οργάνωσης που έσπευσαν στην περιοχή από το Νεστόριο ότι η μητέρα εγκατέλειψε τα μωρά της επειδή ενοχλήθηκε από τσοπανόσκυλα που εισέβαλαν στη φωλιά.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι κτηνίατροι αφού τα εξέτασαν και τα περιποιήθηκαν τα τοποθέτησαν με ιδιαίτερη προσοχή πίσω στη φωλιά τους, ενώ έμειναν στην περιοχή για δύο ημέρες παρακολουθώντας από ασφαλή απόσταση την προσπάθεια των μικρών να προσελκύσουν πίσω τη μητέρα με το κλάμα τους.

Τελικά, την Τετάρτη το μεσημέρι, οι κτηνίατροι αντιλήφθηκαν το ενήλικο θηλυκό να προσεγγίζει τη φωλιά σε απόσταση 200 μέτρων και τότε αποχώρησαν.

Το περιστατικό υποστηρίζει η περιβαλλοντική οργάνωση αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να μην ενοχλείται η αρκούδα κατά την ευαίσθητη φάση του χειμέριου ύπνου, κυρίως όταν πρόκειται για ενήλικο θηλυκό σε φάση αναπαραγωγής.

Στην ηλικία των τεσσάρων εβδομάδων τα μικρά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και απόλυτα εξαρτημένα από τη μητέρα.

Σύμφωνα με τις διεθνείς στατιστικές στη φάση αυτή, τα δύο μικρά είχαν μικρότερες από 50% πιθανότητες να ζήσουν.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.