λαγονια φλεβα | κυτταρα συνδετικου ιστου | επικονδυλιτιδα ασκησεις | προγναθισμος σε σκυλο | πονος στο ανιον

Οστά κατά παραγγελίαΟστικά κύτταρα στο εργαστήριο κατόρθωσαν να αναπτύξουν επιστήμονες των Hammersmith and Chelsea & Westminster Hospitals του Λονδίνου. Το επίτευγμα αυτό ανοίγει νέους δρόμους στην θεραπευτική αντιμετώπιση των καταγμάτων και παθήσεων όπως η οστεοπόρωση. Οπως εξήγησε η καθηγήτρια Julia Polak, η ομάδα της χρησιμοποίησε ένα υλικό που μοιάζει με γυαλί και περιέχει σιλικόνη, ασβέστιο και φώσφορο. Το υλικό αυτό λειτουργεί σαν ένα είδος σκελετού, ο οποίος επιτρέπει στα οστικά κύτταρα να αναπτύσσονται και να συνενώνονται μεταξύ τους.

Μέχρι σήμερα το υλικό αυτό το χρησιμοποιούσαν στην ορθοπεδική και στην οδοντιατρική. Η καινοτομία της ομάδας της κ. Julia Polak είναι ότι πέτυχε να εμπλουτίσει το υλικό με οστικά κύτταρα, με απώτερο στόχο, να το εισάγει σε υγρή μορφή στο τραυματισμένο οστό, επιταχύνοντας έτσι κατά πολύ την διαδικασία επούλωσης. Επόμενος στόχος της ομάδας είναι, να προγραμματίσει κατάλληλα την ανάπτυξη και την διαφοροποίηση των κυττάρων, με βάση τις πρόσφατες ανακαλύψεις της γενετικής, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις θεραπευτικές ιδιότητες του μοσχεύματος.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.