γρομπαλακι στα χειλη του αιδιου | τραχειοβρογχίτιδα | υπερηχος μεσεντεριων | εμβολιο πνευμονιοκοκκου

Ακατάλληλα τα μύδια του ΘερμαϊκούΗ Νομαρχία Θεσσαλονίκης απαγόρευσε τη διάθεση μυδιών στην εγχώρια αγορά, μετά από μετρήσεις του υπουργείου Γεωργίας που έδειξαν ότι τα οστρακοειδή του Θερμαϊκού πλήττονται από κολοβακτηρίδια, η συγκέντρωση των οποίων ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια. Με την απόφαση της Νομαρχίας, απαγορεύεται η διάθεση μυδιών μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά όχι και στο εξωτερικό, κύριο αποδέκτη της παραγωγής μυδιών, επειδή οι χώρες του εξωτερικού διαθέτουν ειδικά κέντρα καθαρισμού.

Η ανάπτυξη βακτηριδίων στις μυδοκαλλιέργειες, αποδίδεται από την κτηνιατρική υπηρεσία, στο φαινόμενο του ευτροφισμού, το οποίο εμφανίστηκε στα νερά του Θερμαϊκού, καθώς και στις παρατεταμένες περιόδους υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες συνέβαλαν στη διατήρηση της αυξημένης μόλυνσης. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι βροχοπτώσεις θα συμβάλλουν στην αραίωση της πυκνότητας των βακτηριδίων, ωστόσο επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητη η άμεση κατασκευή των δύο κέντρων καθαρισμού στην περιοχή, όπου θα πλένονται τα μύδια πριν διατεθούν στην αγορά. Σημειώνεται οτι από τις καλλιέργειες του Θερμαϊκού, παράγεται το 90% της ελληνικής παραγωγής οστρακοειδών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.