Απέραντο λευκό

Απέραντο λευκόΓια τρείς ημέρες η Αθήνα ντύθηκε το λευκό πέπλο του χιονιού ζώντας ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο από αυτά που ζει κανείς μία φορά στη ζωή του ίσως. Εκπληκτοι οι Αθηναίοι ξέχασαν για λίγο την ειδησεογραφία των πολέμων και των καταστροφών και επιδόθηκαν στον μόνο χωρίς θύματα πόλεμο, τον χιονοπόλεμο. Και μάλιστα με το χιόνι που βρίσκουνε στην αυλή της …πολυκατοικίας τους, σε όποιο δρόμο και όποια πλατεία είναι κοντά τους. Αν, όπως λένε, τα Θεοφάνεια ανοίγουν οι ουρανοί, φέτος η νύχτα αυτή φάνηκε να το επιβεβαιώνει με μοναδικό τρόπο.

Το γαλάζιο υποχώρησε για λίγο μπροστά στο λευκό, αφού ζήσαμε το πρωτόγνωρο φαινόμενο το χιόνι να στρώνει παχύ χαλί δίπλα στις ελληνικές θάλασσες.

Μαύρη αγορά για τις αντιολισθητικές αλυσίδες, που εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες, μιας και ήταν απαραίτητες για να πιεί κανείς ένα καφέ στο Κολωνάκι ή το Σύνταγμα.

Κόκκινος συναγερμός για την κρατική μηχανή που κλήθηκε να δώσει μια δύσκολη μάχη με το χιόνι που σκέπασε την Αττική, τη Βοιωτία, την Κρήτη.

Γκρίζα η καθημερινότητα μας κλείνει σε όρια και περιορίζει τον ορίζοντά μας. Ισως να είναι μια ευκαιρία – παρά τα όποια προβλήματα – να ζήσουμε το απέραντο λευκό, έστω και για λίγο. Και να γλιστρήσουμε όχι βέβαια στο χιόνι που θα αρχίσει να λειώνει σιγά σιγά, αλλά στην πολυχρωμία των συναισθημάτων που μας δημιούργησε.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση