ιογενης γριπη | katagma knimiaiwn kondilwn | υποβοηθουμενη κινηση | δυσπλασια τραχηλου | συνδρομο μερφι

Γάμοι με ημερομηνία λήξηςΦαίνεται οτί η παροιμία “κάθε πράγμα στον καιρό του” ισχύει και για τα διαζύγια. Δύο είναι οι πιθανές περίοδοι που ένας γάμος μπορεί να καταλήξει σε διαζύγιο: η πρώτη κατά την διάρκεια των πρώτων 7 χρόνων και η δεύτερη όταν τα παιδιά του ζευγαριού φτάσουν στην εφηβική ηλικία και αρχίσουν να ανεξαρτητοποιούνται. Αυτά αναφέρονται σε έρευνα του R. Levenson καθηγητή Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Berkeley που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Marriage and Family.

Η ψυχολογία των ζευγαριών που χωρίζουν στα πρώτα χρόνια του γάμου τους είναι συνήθως έντονα φορτισμένη, οι καυγάδες είναι συχνοί και οι δύο σύντροφοι σπάνια συμφωνούν μεταξύ τους. Αντίθετα, τα ζευγάρια που χωρίζουν αργότερα, μπορεί να διατηρούν μεταξύ τους συμβατικές σχέσεις, οι σύζυγοι να είναι ψυχροί, να μην επικοινωνούν, καταλήγοντας συχνά να μην συζητούν για τα προβλήματα της σχέσης τους. Αν και οι γάμοι αυτοί διαρκούν περισσότερο, οι ψυχίατροι δεν τους θεωρούν επιτυχημένους καθώς καταλήγουν στο διαζύγιο μετά από 13 ή 14 χρόνια. Τότε είναι η περίοδος που τα παιδιά αρχίζουν να μεγαλώνουν και οι γονείς έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, με αποτέλεσμα τα προβλήματα της σχέσης να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως υπάρχουν πιθανότητες το ζευγάρι να σώσει τον γάμο του, αρκεί βέβαια να το επιθυμούν και οι δύο. Οι συμβουλές κάποιου ειδικού οικογενειακού συμβούλου μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες, εφόσον το ζευγάρι καταφύγει έγκαιρα σε αυτόν.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.