εμβολιο τετανου | therapia fisiki flegmones tou enterou | daktiliki eksetasi

Tongue Piercing: Βλάπτει σοβαρά την υγεία!Το piercing, δηλαδή η δημιουργία μιας μικρής τρύπας σε κάποιο σημείο του σώματος προκειμένου να τοποθετηθεί σκουλαρίκι, είναι μια συνήθεια που όλο και περισσότερο υιοθετείται απο νεαρά άτομα στην προσπάθεια τους να ξεχωρίσουν ή και να προκαλέσουν με την εμφάνιση τους. Η γλώσσα φαίνεται να είναι ένα απο τα σημεία εκείνα που τα άτομα αυτά, όλο και πιο συχνά, προτιμούν . Το σκουλαρίκι συνήθως αποτελείται από ένα στέλεχος που διαπερνά την άκρη της γλώσσας και δύο μικρές μεταλλικές σφαίρες πάνω και κάτω απο την γλώσσα που προβάλλουν μέσα στο στόμα.

Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζουν οι φίλοι αυτής της μόδας είναι ότι, αυτό το σκουλαρίκι στην άκρη της γλώσσας τους, μπορεί να προξενήσει πολλά προβλήματα στην υγεία τους. Σε μια ανακοίνωση της Βρετανικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας περιγράφονται μερικοί από τους κινδύνους που αφορούν τόσο την στοματική όσο και την γενική υγεία των ατόμων αυτών και υπογραμμίζεται η πλήρης αντίθεση των Βρετανών οδοντιάτρων σε τέτοιες πρακτικές.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, η διαδικασία του τρυπήματος κατ΄αρχήν, μπορεί να προκαλέσει σηψαιμία λόγο μόλυνσης της πληγής ή να γίνει αιτία μετάδοσης διαφόρων ασθενειών όπως AIDS και ηπατίτιδα Β. Οι χώροι όπου γίνεται συνήθως το piercing και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται, δεν πληρούν πάντοτε τους κανόνες αντισηψίας. Η βλάβη κάποιου νεύρου ή αγγείου (με αποτέλεσμα σοβαρή αιμορραγία) είναι ένας ακόμα κίνδυνος, ενώ το πρήξιμο που παρουσιάζεται στην γλώσσα και διαρκεί περίπου μια βδομάδα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην αναπνοή. Η πιθανότητα αλλεργίας επίσης δεν πρέπει να αποκλείεται.

Οι επιπτώσεις του tongue piercing στα δόντια μπορεί να είναι καταστροφικές, καθώς το σκουλαρίκι λειτουργεί σαν ένα σφυρί που τα κτυπά συνεχώς, με αποτέλεσμα να έχουμε κατάγματα της αδαμαντίνης ή και νέκρωση του πολφού των δοντιών. Συχνά τα άτομα αυτά δαγκώνουν κατά λάθος το σκουλαρίκι, με άμεση συνέπεια το σπάσιμο του δοντιού. Προφανή είναι επίσης και τα προβλήματα στην άρθρωση.

Καταλήγοντας λοιπόν θέλουμε να τονίσουμε τους ιδιαίτερους κινδύνους που κρύβει το piercing και να συμβουλέψουμε τα άτομα που θέλουν παρ’ όλα αυτά να το υποστούν, να προσέξουν ιδιαίτερα τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στον χώρο που θα το κάνουν και να συμβουλευτούν κάποιο γιατρό για τους κινδύνους που κρύβουν τέτοιες πρακτικές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.