στρεπτοκοκκος αμυγδαλες | δυσπλασια κυτταρων τραχηλου | taxikardia 100 | ψευδοκυηση στις γυναικες

Αληθινά δόντια αντί για μασέλες και εμφυτεύματαΠραγματικά δόντια πιθανώς θα αντικαταστήσουν κάποια μέρα τις τεχνητές οδοντοστοιχίες και τα εμφυτεύματα, καθώς επιστήμονες ερευνούν και αναπτύσσουν γενετικές μεθόδους αναπαραγωγής ανθρώπινων δοντιών. Τα στοιχεία αναφέρονται σε έρευνα που διεξάγει η Mary Macdougall επιστημονικός συνεργάτης στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Texas η οποία μας πληροφορεί ότι μαζί με τους συνεργάτες της, μελετούν την δυνατότητα σχηματισμού δοντιών και διεξάγουν εργαστηριακές έρευνες προκειμένου να το επιτύχουν.

Πιο συγκεκριμένα, μελετούν τα εξειδικευμένα οδοντικά κύτταρα που παράγουν τους ιστούς απο τους οποίους ειναι φτιαγμένα τα δόντια, δηλαδή την αδαμαντίνη, την οστεΐνη και την οδοντίνη. Προκειμένου να ερευνήσουν τους μηχανισμούς με τους οποίους παράγονται αυτοί οι ιστοί, με την χρήση μεθόδων γενετικής μηχανικής, καλλιέργησαν σειρές κυττάρων από ανθρώπους και ποντίκια που παράγουν αυτούς τους ιστούς. Επίσης χρησιμοποιούν αυτές τις σειρές για να μελετήσουν τα γονίδια που ελέγχουν και επιδρούν σ’ αυτές τις λειτουργίες. Ετσι κατόρθωσαν να αναπτύξουν καλλιέργειες οδοντικών ιστών με απώτερο στόχο την δημιουργία του πρώτου δοντιού σε εργαστήριο. Οι έρευνες αυτές σχετίζονται με αντίστοιχες έρευνες που διεξάγουν γενετιστές, οι οποίες αφορούν την επίδραση διάφορων ασθενειών, στον αριθμό, το σχήμα και την δομή των δοντιών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.