γυναικειο οργανο | αποστειρωση | πανλευκοπενία | μανιοκαταθλιψη ορισμος | αφθα άγχος | παρκινσον φυσικοθεραπεια

Οχι άλλες δικαιολογίες, τρέξε για να ζήσειςΟσοι ασκούνται συστηματικά, είναι απίθανο να πεθάνουν από την καρδιά τους κατά την διάρκεια της άσκησης, ισχυρίζονται Δανοί ερευνητές, οι οποίοι μάλιστα γράφουν στο περιοδικό British Medical Journal, ότι μόνον οι χωλοί έχουν κάποια δικαιολογία πλέον, για να μην τρέχουν. Ο Dr. Peter Schnohr και οι συνεργάτες του, αφού παρακολούθησαν 4500 άνδρες κάθε ηλικίας, υπολόγισαν ότι ο κίνδυνος θανάτου κατά την άσκηση είναι μηδαμινός, ακόμη και σε παχύσαρκους, καπνιστές ή αλκοολικούς. Υπολόγισαν ακόμη ότι όσοι τρέχουν, εμφανίζουν 63% μικρότερη πιθανότητα να εκδηλώσουν θανατηφόρο καρδιακή προσβολή. Ομως αυτά τα πλεονεκτήματα ισχύουν μόνο για συστηματικούς δρομείς, ενώ το περιστασιακό τζόγκινγκ μπορεί να είναι επικίνδυνο την ώρα της άσκησης και δεν βοηθά μακροπρόθεσμα.

Η συστηματική άσκηση κάνει την καρδιά δυνατότερη, βοηθώντας τη να αντλεί περισσότερο αίμα σε κάθε χτύπο, το οποίο στη συνέχεια απελευθερώνει περισσότερο οξυγόνο στο σώμα, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί και ελάττωση της αρτηριακής πίεσης. Ο καλύτερος τύπος άσκησης για την καρδιά είναι αεροβικές ασκήσεις οι οποίες προκαλούν αύξηση του βάθους της αναπνοής, αύξηση της έντασης συστολής της καρδιας και του καρδιακού ρυθμού. Η άσκηση που συνιστάται από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία είναι ήπια άσκηση, προοδευτικά αυξανόμενη σε 30 λεπτά 4 - 6 φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του κάθε ανθρώπου, μπορεί να συσταθεί από το γιατρό του διαφορετικός τύπος ή διάρκεια άσκησης.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.