αρρυθμιες και αγχος | απο ποια οστα αποτελειται ο θωρακασ | οργανα ανω αριστερής κοιλίας

Το ελαιόλαδο προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρουΣύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε 28 χώρες, κατά την οποία μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες κάθε λαού και ιδιαίτερα η κατανάλωση ελαιολάδου, διαπιστώθηκε ότι το ελαιόλαδο, βασικό στοιχείο της μεσογειακής δίαιτας, βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Τροφές οι οποίες μπορούν επίσης να δράσουν προστατευτικά, είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αντίθετα, η αυξημένη κατανάλωση κρέατος, συνδέεται με συχνότερη εμφάνιση καρκίνου.

Το κρέας, το ψάρι και το ελαιόλαδο, αποτελούν τα στοιχεία - κλειδιά, σε ότι αφορά τις διατροφικές συνήθειες, για την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου. Σύμφωνα λοιπόν με τον Michael Goldacre, υπεύθυνο της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Institute of Health Sciences, ο συνδυασμός κρέατος και ψαριού, σχετίζεται με αυξημένα ποσοστά εμφάνισης της νόσου, ενώ η κατανάλωση ελαιολάδου, μπορεί να ασκεί προστατευτική επίδραση στην εμφάνιση καρκίνου.

Το ελαιόλαδο, φαίνεται να επιδρά στο μεταβολισμό του εντέρου, μειώνοντας τα επίπεδα μιας ουσίας που ονομάζεται δεσοξυχολικό οξύ, ενώ προκαλεί αύξηση ενός ενζύμου, του διαμινικού οξός, το οποίο μπορεί να επηρεάσει ευεργετικά την αναδιοργάνωση των κυττάρων του εντέρου. Το κρέας, προκαλεί αντίθετα αποτελέσματα, αυξάνοντας τα επίπεδα του δεσοξυχολικού οξέος. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί τον δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο των αναπτυγμένων χωρών, ενώ είναι πολύ λιγότερο διαδεδομένος στις αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.