αρρ υθμια | βυθοσκοπηση μαυρη κορη | aids και γλωσσα | ειλεος ατελης | περιαρθριτιδα | εκκολπώματα του εντέρου

Λίπος, ένα σημαντικό όργανο'Το λίπος είναι όργανο και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε όπως το ήπαρ' δήλωσε ο Simon Coppack, εκπρόσωπος του Royal London Medical School, δείχνοντας πόσο σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι παίζει το λίπος για την φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τη μελέτη του λίπους, εντυπωσιάσθηκαν τόσο με τις δυνατότητες του, ώστε προτείνουν, το λίπος να μην θεωρείται πια πλεονάζων ιστός, αλλά να αναβαθμιστεί και να θεωρείται όργανο του σώματος, αφού ο ρόλος του στην προστασία οστών και οργάνων καθώς και στη ρύθμιση των ορμονών, της ανοσίας και της αναπαραγωγικής λειτουργίας των γυναικών, θεωρείται πολύ σημαντικός.

Το λίπος, παράγει μια σημαντική ορμόνη, που λέγεται λεπτίνη, η οποία πληροφορεί τον εγκέφαλο, για τα επίπεδα της ενέργειας του σώματος. Με άλλα λόγια, πότε πρέπει να φάμε ή πότε έχουμε φάει αρκετά. Παράλληλα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην αναπαραγωγική διαδικασία, αφού γυναίκες με ελάχιστο σωματικό λίπος δεν έχουν καν περίοδο, όσο και στην δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για μια εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα. Η μειωμένη πρόσληψη τροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να αποβεί καταστροφική, τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί, ενώ είναι ζωτικής σημασίας, τα συστήματα της μητέρας, να γνωρίζουν πότε έχει αρκετή διαθέσιμη ενέργεια.

Η λεπτίνη, φαίνεται επίσης, ότι είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Ανήκει σε μία κατηγορία πρωτεϊνών που λέγονται κυτοκίνες, οι οποίες αποτελούν ορμόνες που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οταν προσβληθούμε από κάποια λοίμωξη, η ποσότητα των κυτοκινών στο σώμα αυξάνεται δραστικά, προκαλώντας την έναρξη της ανοσολογικής απάντησης, ενώ, προκαλώντας προσωρινή μείωση της όρεξης, οι κυτοκίνες, επιτρέπουν στον οργανισμό να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα ενέργειας που διαθέτει, για την αντιμετώπιση της λοίμωξης.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.