Bill Gates: η υγεία είναι σημαντικότερη από την τεχνολογία

Bill Gates: η υγεία είναι σημαντικότερη από την τεχνολογίαΟ Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με προσωπική περιουσία 50 δις δολλάρια, δήλωσε κατά την επίσκεψή του στην Ινδία, ότι η τεχνολογία δεν είναι τόσο σημαντική για τον ίδιο, όσο η υγεία. Και για να το επιβεβαιώσει, ανέφερε ότι το Ιδρυμα Bill and Melinda Gates, από το σύνολο των δωρεών που είναι 1 δις δολλάρια ετησίως, χορηγεί το 60% για την υγεία, σε αντίθεση με το 30% των δωρεών που αφορούν την μόρφωση, τη μάθηση και την πρόσβαση στην τεχνολογία.

Κατά την επίσκεψή του στην Ινδία, χορήγησε εμβόλιο πολιομυελίτιδας σε 25 παιδιά, που φορώντας τα καλά τους, πήγαν να τον καλωσορίσουν. Ανακοίνωσε επίσης, την χορηγεία 25 εκατομμυρίων δολλαρίων, με σκοπό ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού για την πολιομυελίτιδα, αφού στην Ινδία καταγράφονται περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις της νόσου στον κόσμο.

Σε 115 χώρες του κόσμου, δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα πολιομυελίτιδας τον τελευταίο χρόνο, ενώ η προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επικεντρώνεται στην εξαφάνιση της πολιομυελίτιδας από τον κόσμο μέχρι το 2005, κάτι που φαίνεται πραγματοποιήσιμο, αφού οι περιπτώσεις πολιομυελίτιδας που καταγράφηκαν το 1999 ήταν μόνο 7.000, σε σχέση με 350.000 που αναφέρθηκαν το 1988.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση