λοιμωξη | εχω συχνοουρια γιατι | στενωση δωδεκαδακτυλου | μερικες οδοντοστοιχιες | μετατόπιση κηλης

Σεισμός '99: Ρήγματα στις παιδικές ψυχέςO σεισμός του Σεπτεμβρίου στην Αττική εκτός από τα ανθρώπινα θύματα και τα λαβωμένα κτίρια άφησε πίσω του και τραύματα στις παιδικές ψυχές που τον βίωσαν, χωρίς ακόμη να έχουν γιατρευτεί. Μελέτη του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ που έγινε σε 2.000 παιδιά των Ανω Λιοσίων, έδειξε ότι αρκετά από αυτά εξακολουθούν να εμφανίζουν τα συμπτώματα ενός μετατραυματικού στρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ένας σημαντικός αριθμός παιδιών παρουσιάζουν έντονο άγχος, διαταραχές αποχωρισμού από τους γονείς, μελαγχολία, διαταραχές στον ύπνο αλλά και εφιάλτες.

Τα παιδιά ξαναζούν το σεισμό στα όνειρα τους και υποφέρουν από επαναλαμβανόμενες σκέψεις και εικόνες. Οι μετατραυματικές διαταραχές των παιδιών θα δημιουργούσαν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα αν δεν υπήρχε εκείνες τις κρίσιμες μέρες, η άμεση παρέμβαση των ψυχολόγων που βοήθησαν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τους φόβους και τις ενοχές τους, καθώς και η μετέπειτα θεραπευτική παρέμβαση του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ που διήρκεσε 9 μήνες και περιελάμβανε δημιουργική απασχόληση των παιδιών, δραστηριότητες εμψύχωσης, καθώς και συμβουλευτική των γονέων τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.