καθαρισμος αυτιων | αντιφλεγμονωδη φαρμακα για μηνισκο | αντλιες υποστήριξης της κυκλοφορίας

Σεισμός '99: Οι πληγές που δεν κλείσανε



Μαύρη επέτειος για τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και για όλους όσους έζησαν την αγωνία απέναντι στον Εγκέλαδο, που χτύπησε χωρίς διακρίσεις και τα νοσοκομεία της Αθήνας. Εκείνες τις δύσκολες ώρες, που ο ρόλος του ΕΣΥ ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικός, βρέθηκαν λαβωμένα δύο από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας, το ογκολογικό νοσοκομείο 'Αγιοι Ανάργυροι' και το ψυχιατρικό νοσηλευτήριο στο Δαφνί. Ας δούμε όμως ποιά είναι η κατάσταση μετά από ένα χρόνο.

Το κτιριακό συγκρότημα των 'Αγίων Αναργύρων', που ήταν στην Κηφισσιά, υπέστη τα μεγαλύτερα πλήγματα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να επιτελέσει το έργο του. Διασπάσθηκε σε εφτά κομμάτια, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 'Μεταξά', στο 'Αγία Ολγα', στον 'Αγιο Σάββα', στο ΚΑΤ, στο 'Αμαλία Φλέμιγκ' και στο Παίδων 'Αγία Σοφία', ενώ το κεντρικό τμήμα του νοσοκομείου μεταφέρθηκε στο 'Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων'. Η διάσπαση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στους ασθενείς, που είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, αλλά και στο προσωπικό που δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν ενιαία μονάδα.

Τα προβλήματα που άφησε ο σεισμός στο ψυχιατρικό νοσηλευτήριο στο Δαφνί ήταν μικρότερης έκτασης, μια και δεν υπέστη καθολικές ζημιές. Ενα τμήμα των ζημιών έχει αποκατασταθεί και προβλέπονται να προστεθούν έξι προκατασευασμένα κτίρια, για να αντιμετωπισθεί ο μεγάλος αριθμός των ασθενών καθώς και οι εφημερίες που πρέπει να αυξηθούν από μία φορά την εβδομάδα που είναι σήμερα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.