θαλασσαιμία και εγκυμοσυνη | σχιζοφρενεια και διατροφη | επιτρεπεται το κολυμπι στους επιληπτικους

Ευρωπαϊκά δώρα για την ελληνίδα μητέραΥποχρεωτικές άδειες μεγαλύτερης διάρκειας, επιδόματα που πλησιάζουν το ύψος του κανονικού μισθού κατά την διάρκεια της άδειας εγκυμοσύνης και μέτρα που υπερασπίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών που θα γίνουν μητέρες, ψηφίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο δρόμος μέχρι την υλοποίηση τους θα είναι μακρύς, μια και περνά κατ΄αρχήν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα τα εξετάσει μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ταυτόχρονα η απόσταση που χωρίζει την ελληνική πραγματικότητα από τα προτεινόμενα μέτρα είναι μεγάλη.

Προτεινόμενα μέτρα

-Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει 20 εβδομάδες άδεια μητρότητας, ενώ στην χώρα μας μόλις φέτος καθιερώθηκε η άδεια των 17 εβδομάδων. Από αυτές προτείνονται να είναι υποχρεωτικές οι 8 εβδομάδες μετά τον τοκετό, γιατί διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες βιάζονται να επιστρέψουν στην δουλειά τους, γεγονός που έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του παιδιού τους.

-Επίδομα κατά την άδεια μητρότητας ίσο με το 80% του προηγούμενου μισθού, ενώ ταυτόχρονα θα συνυπολογίζεται και στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

-Αμοιβές στο ύψος ενός κανονικού μισθού και για εργαζόμενες σε ελεύθερα επαγγέλματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Ελλαδα οι γυναίκες δικηγόροι δικαιούνται 4 μήνες άδεια και επίδομα 240.000 δραχμές και για τους 4 μήνες.

-Απαγόρευση των απολύσεων σε περιπτώσεις που αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή άτυπες συμβάσεις απασχόλησης.

-Εγγυήσεις ότι η εγυμοσύνη και γενικά η μητρότητα δεν θα σταθεί εμπόδιο στην επαγγελματική ανέλιξη της γυναίκας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.