Τεστοστερόνη για γυναίκες;

Τεστοστερόνη για γυναίκες;Το σεξ είναι παντού στην ζωή μας: στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, στις διαφημίσεις, στα νέα. Αλλά τι γίνεται όταν θέλεις, αλλά απλά δεν μπορείς. Η σεξουαλική δυσλειτουργία των ανδρών, είναι ήδη αντικείμενο εκτεταμένης έρευνας. Ήρθε η ώρα αυτό να γίνει πραγματικότητα και για τις γυναίκες. Είναι πιθανόν οτι, οι νύχτες του ‘μωρό μου έχω πονοκέφαλο απόψε’, να ελαττωθούν πολύ. Η ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη ίσως βοηθήσει σε αυτό.

Η σεξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες είναι ελάχιστα κατανοητή απο την σκοπιά της φυσιολογίας. Ωστόσο, μερικές καταστάσεις είναι γνωστό οτι προκαλούν ελάττωση της σεξουαλικής διέγερσης, για παράδειγμα η εμμηνόπαυση. Η προκαλούμενη ξηρότητα του κόλπου, η μείωση της ελαστικότητας του και η νευρικότητα που συνήθως συνοδεύει την εμμηνόπαυση, δεν βοηθούν.
Η χορήγηση οιστρογόνων (γυναικείων ορμονών), βελτιώνει την ψυχική διάθεση και τα μηχανικά προβλήματα του κόλπου, όμως φαίνεται να μην διορθώνει την σεξουαλική δυσλειτουργία. Τελευταία το ενδιαφέρον έχει εντοπισθεί στην χορήγηση τεστοστερόνης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού The New England Journal of Medicine δημοσιεύεται μία σχετική μελέτη. Ο Dr Jan Shifren και οι συνεργάτες του χορήγησαν τεστοστερόνη σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, μέσης ηλικίας 48 ετών, που δεν είχαν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Η χορήγηση της ανδρικής ορμόνης είχε ευνοϊκή επίδραση σε όλες τις γυναίκες αυξάνοντας δύο έως τρείς φορές την σεξουαλική τους δραστηριότητα. Συγκεκριμένα βελτίωσε τόσο την ερωτική επιθυμία, όσο την διέγερση και ικανοποίηση τους.

Ας σημειωθεί οτι η χορήγηση τεστοστερόνης στις γυναίκες, δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τον αρμόδιο οργανισμό φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA). Δύο απο τις πιθανές παρενέργειες που παρουσιάζονται, είναι η ακμή και η υπερτρίχωση. Αυτά ακριβώς τα μειονεκτήματα καλείται να διερευνήσει περισσότερο η ιατρική κοινότητα. Η υπόθεση της ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής σε κάθε ηλικία, είναι πολύ σοβαρή, διότι όπως ισχυρίζεται η ψυχανάλυση, ο οργασμός είναι η μοναδική στιγμή της ζωής που γευόμαστε την απόλυτη χαλάρωση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση