τενοντιτιδα αχιλλειου θεραπεια | ειλεος | θερμιδομετρητης | ανευρυσμα καρδιας | τουαλετα κρυο

Τεστοστερόνη για γυναίκες;Το σεξ είναι παντού στην ζωή μας: στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, στις διαφημίσεις, στα νέα. Αλλά τι γίνεται όταν θέλεις, αλλά απλά δεν μπορείς. Η σεξουαλική δυσλειτουργία των ανδρών, είναι ήδη αντικείμενο εκτεταμένης έρευνας. Ήρθε η ώρα αυτό να γίνει πραγματικότητα και για τις γυναίκες. Είναι πιθανόν οτι, οι νύχτες του ‘μωρό μου έχω πονοκέφαλο απόψε’, να ελαττωθούν πολύ. Η ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη ίσως βοηθήσει σε αυτό.

Η σεξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες είναι ελάχιστα κατανοητή απο την σκοπιά της φυσιολογίας. Ωστόσο, μερικές καταστάσεις είναι γνωστό οτι προκαλούν ελάττωση της σεξουαλικής διέγερσης, για παράδειγμα η εμμηνόπαυση. Η προκαλούμενη ξηρότητα του κόλπου, η μείωση της ελαστικότητας του και η νευρικότητα που συνήθως συνοδεύει την εμμηνόπαυση, δεν βοηθούν.
Η χορήγηση οιστρογόνων (γυναικείων ορμονών), βελτιώνει την ψυχική διάθεση και τα μηχανικά προβλήματα του κόλπου, όμως φαίνεται να μην διορθώνει την σεξουαλική δυσλειτουργία. Τελευταία το ενδιαφέρον έχει εντοπισθεί στην χορήγηση τεστοστερόνης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού The New England Journal of Medicine δημοσιεύεται μία σχετική μελέτη. Ο Dr Jan Shifren και οι συνεργάτες του χορήγησαν τεστοστερόνη σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, μέσης ηλικίας 48 ετών, που δεν είχαν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Η χορήγηση της ανδρικής ορμόνης είχε ευνοϊκή επίδραση σε όλες τις γυναίκες αυξάνοντας δύο έως τρείς φορές την σεξουαλική τους δραστηριότητα. Συγκεκριμένα βελτίωσε τόσο την ερωτική επιθυμία, όσο την διέγερση και ικανοποίηση τους.

Ας σημειωθεί οτι η χορήγηση τεστοστερόνης στις γυναίκες, δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τον αρμόδιο οργανισμό φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA). Δύο απο τις πιθανές παρενέργειες που παρουσιάζονται, είναι η ακμή και η υπερτρίχωση. Αυτά ακριβώς τα μειονεκτήματα καλείται να διερευνήσει περισσότερο η ιατρική κοινότητα. Η υπόθεση της ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής σε κάθε ηλικία, είναι πολύ σοβαρή, διότι όπως ισχυρίζεται η ψυχανάλυση, ο οργασμός είναι η μοναδική στιγμή της ζωής που γευόμαστε την απόλυτη χαλάρωση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.