τι σημαινει αρρυθμια στην καρδια | αποστημα πνευμονα | τενοντας ποδιου | ανεμογκαστρι | φτερουγισματα καρδια

Ανοίγει ο δρόμος στο 'χάπι' για τους άνδρεςΜία μελέτη που είδε το φώς της δημοσιότητας, διαπίστωσε οτι ένα ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό είναι αρκετά αποτελεσματικό. Αυτό σημαίνει οτι πιθανότατα είναι κοντά η ημέρα που και οι άνδρες θα μπορούν να παίρνουν το αντισυλληπτικό χάπι, όπως άλλωστε εκατομμύρια γυναίκες κάνουν σήμερα.

Οι ερευνητές απο το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου βρήκαν τρόπο να καταστέλλουν την ημερήσια παραγωγή σπερματοζωαρίων, διατηρώντας φυσιολογικά τα επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα. Οι παρενέργειες του ανδρικού αντισυλληπτικού περιλάμβαναν, απότομες αλλαγές διάθεσης, αύξηση βάρους και όρεξης, ανάλογες με αυτές που αισθάνονται και οι γυναίκες που παίρνουν χάπι.
Οι ερευνητές χορήγησαν την ουσία δεσογεστρέλη, μία συνθετική ορμόνη του γυναικείου χαπιού, σε 66 άνδρες για 24 εβδομάδες. Σε όλους τους άνδρες παρατηρήθηκε εξαφάνιση των σπερματοζωαρίων στο σπέρμα τους. Καμμία σύντροφος των ανδρών του πειράματος δεν έμεινε έγκυος. Μετά την διακοπή του φαρμάκου, τα σπερματοζωάρια επανεμφανίσθηκαν όπως πριν την έναρξη της λήψης του χαπιού, μέσα σε χρονικό διάστημα 16 εβδομάδων. Η κατασκευάστρια εταιρεία Organon, δήλωσε, οτι θα συνεχίσει την έρευνα για το νέο χάπι, ώστε αυτό να κυκλοφορήσει στο εμπόριο περί το 2005.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.