Ανοίγει ο δρόμος στο ‘χάπι’ για τους άνδρες

Μία μελέτη που είδε το φώς της δημοσιότητας, διαπίστωσε οτι ένα ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό είναι αρκετά αποτελεσματικό. Αυτό σημαίνει οτι πιθανότατα είναι κοντά η ημέρα που και οι άνδρες θα μπορούν να παίρνουν το αντισυλληπτικό χάπι, όπως άλλωστε εκατομμύρια γυναίκες κάνουν σήμερα.

Οι ερευνητές απο το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου βρήκαν τρόπο να καταστέλλουν την ημερήσια παραγωγή σπερματοζωαρίων, διατηρώντας φυσιολογικά τα επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα. Οι παρενέργειες του ανδρικού αντισυλληπτικού περιλάμβαναν, απότομες αλλαγές διάθεσης, αύξηση βάρους και όρεξης, ανάλογες με αυτές που αισθάνονται και οι γυναίκες που παίρνουν χάπι.
Οι ερευνητές χορήγησαν την ουσία δεσογεστρέλη, μία συνθετική ορμόνη του γυναικείου χαπιού, σε 66 άνδρες για 24 εβδομάδες. Σε όλους τους άνδρες παρατηρήθηκε εξαφάνιση των σπερματοζωαρίων στο σπέρμα τους. Καμμία σύντροφος των ανδρών του πειράματος δεν έμεινε έγκυος. Μετά την διακοπή του φαρμάκου, τα σπερματοζωάρια επανεμφανίσθηκαν όπως πριν την έναρξη της λήψης του χαπιού, μέσα σε χρονικό διάστημα 16 εβδομάδων. Η κατασκευάστρια εταιρεία Organon, δήλωσε, οτι θα συνεχίσει την έρευνα για το νέο χάπι, ώστε αυτό να κυκλοφορήσει στο εμπόριο περί το 2005.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση