Νευρικά κύτταρα δημιουργήθηκαν από μυελό των οστών

Νευρικά κύτταρα δημιουργήθηκαν από μυελό των οστώνΕδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστή η ύπαρξη ενός τύπου κυττάρων στον μυελό των οστών, που λέγονται κύτταρα του στρώματος, που προκαλούν το σχηματισμό κυττάρων άλλων ιστών, όπως μυϊκά κύτταρα ή χονδροκύτταρα. Τώρα, αποδείχθηκε ότι τα κύτταρα του στρώματος, μπορούν να μετατραπούν σε νευρικά κύτταρα, γεγονός που παρέχει εξαιρετικές δυνατότητες για τη θεραπεία ασθενειών του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Χρησιμοποιώντας κύτταρα του στρώματος από μυελό των οστών ποντικών, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του New Jersey, με την προσθήκη αντιοξειδωτικών ουσιών και αυξητικών παραγόντων, κατάφεραν να προκαλέσουν το σχηματισμό νευρικών κυττάρων, με μία διαδικασία που χαρακτήρισαν απίστευτα γρήγορη, αφού οι αλλαγές ήταν ορατές σε λιγότερο από μία ώρα! Η μελέτη συνεχίζεται με σκοπό να αποδειχθεί αν αυτά τα κύτταρα που δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο λειτουργούν σαν νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι κάποια μέρα οι πάσχοντες από νευρολογικές παθήσεις, θα μπορούν να χρησιμοποιούν δικά τους κύτταρα του στρώματος, για τη δημιουργία νευρικών κυττάρων στο εργαστήριο, εξαλείφοντας το υπάρχον ηθικό δίλημμα που προκύπτει από τη χρήση εμβρυϊκών κυττάρων για τη θεραπεία τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση