ξηρο φατνιο | αχιλλειος τενοντας | νοσος | υποταση | βλεννοκύστη χειρουργείο | a-rub igg τι ειναι

Νευρικά κύτταρα δημιουργήθηκαν από μυελό των οστώνΕδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστή η ύπαρξη ενός τύπου κυττάρων στον μυελό των οστών, που λέγονται κύτταρα του στρώματος, που προκαλούν το σχηματισμό κυττάρων άλλων ιστών, όπως μυϊκά κύτταρα ή χονδροκύτταρα. Τώρα, αποδείχθηκε ότι τα κύτταρα του στρώματος, μπορούν να μετατραπούν σε νευρικά κύτταρα, γεγονός που παρέχει εξαιρετικές δυνατότητες για τη θεραπεία ασθενειών του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Χρησιμοποιώντας κύτταρα του στρώματος από μυελό των οστών ποντικών, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του New Jersey, με την προσθήκη αντιοξειδωτικών ουσιών και αυξητικών παραγόντων, κατάφεραν να προκαλέσουν το σχηματισμό νευρικών κυττάρων, με μία διαδικασία που χαρακτήρισαν απίστευτα γρήγορη, αφού οι αλλαγές ήταν ορατές σε λιγότερο από μία ώρα! Η μελέτη συνεχίζεται με σκοπό να αποδειχθεί αν αυτά τα κύτταρα που δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο λειτουργούν σαν νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι κάποια μέρα οι πάσχοντες από νευρολογικές παθήσεις, θα μπορούν να χρησιμοποιούν δικά τους κύτταρα του στρώματος, για τη δημιουργία νευρικών κυττάρων στο εργαστήριο, εξαλείφοντας το υπάρχον ηθικό δίλημμα που προκύπτει από τη χρήση εμβρυϊκών κυττάρων για τη θεραπεία τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.