ο ιοσ τησ γριησ μπορει να ξανακολησει | ωτιτιδα και βελονισμος | πολυμυοσίτιδα | μυωπια σε παιδια

Μετέτρεψαν δερματικά κύτταρα σε νευρικάΕνα από τα πιο απόκρυφα όνειρα των επιστημόνων φαίνεται ότι γίνεται πραγματικότητα, καθώς Νορβηγοί επιστήμονες κατόρθωσαν να παράγουν νευρικά κύτταρα από καλλιέργεια δερματικών κυττάρων. Μέχρι σήμερα θεωρείτο αδύνατη η μετατροπή ενός τύπου κυττάρου σε έναν άλλο.

Τα δερματικά κύτταρα τοποθετήθηκαν σε ένα διάλυμα νευρικών κυττάρων. Με τη βοήθεια ειδικών χημικών παραγόντων του οργανισμού, με την πάροδο των κυτταρικών διαιρέσεων άρχισαν σιγά σιγά να αποκτούν τα χαρακτηριστικά νευρικών κυττάρων, καθώς άρχισαν να ενεργοποιούνται γονίδια που εκφράζονται στα κύτταρα αυτά.

Οταν τα δερματικά κύτταρα τοποθετήθηκαν σε διάλυμα κυττάρων του ανοσοποιητικού, τότε άρχισαν να αποκτούν τα χαρακτηριστικά των κυττάρων αυτών.

Είναι προφανές ότι εάν ανάλογα αποτελέσματα υπάρξουν και in vivo, δηλαδή και σε ζωντανούς οργανισμούς τότε αυτό θα σημάνει μία επανάσταση στην ιατρική. Η χρήση εμβρυονικών κυττάρων από κλωνοποιημένα έμβρυα και άλλες ανάλογες αμφιλεγόμενες πρακτικές θα περάσουν στο περιθώριο.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.