τραχειοβρογχίτιδα | αντιβιωση για πνευμονια | συνδρομο solingen | περιαθριτιδα | αντιτετανικος ορος και θηλασμός

Ερευνητές ανακάλυψαν τον διακόπτη του λίπους!Στην συνεχιζόμενη προσπάθεια για την ανακάλυψη ενός μαγικού χαπιού που θα συρρικνώνει την σιλουέττα, οι ερυνητές βρήκαν έναν 'διακόπτη' για το λίπος, μία πρωτεΐνη η οποία προκαλεί την μετατροπή των κυττάρων είτε σε μυς είτε σε λίπος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πρωτεΐνη δρα σαν μοριακός διακόπτης που καθορίζει ποιά αναπτυσσόμενα κύτταρα θα γίνουν λιποκύτταρα και ποιά θα γίνουν μυϊκά κύτταρα.

Τόσο τα μυϊκά κύτταρα όσο και τα λιποκύτταρα προέρχονται από πρόδρομα κύτταρα. Η διαφοροποίηση ορισμένων από τα πρόδρομα αυτά κύτταρα καθορίζεται από μία ομάδα 18 πρωτεϊνών, που ονομάζονται Wnt. Μία από αυτές τις πρωτεΐνες, η πρωτεΐνη Wnt 10b, φαίνεται να ρυθμίζει την παραγωγή των μυϊκών κυττάρων. Οταν η πρωτεΐνη Wnt 10b συνδέεται με τα πρόδρομα κύτταρα, αυτά μετατρέπονται σε μυς, ενώ όταν η πρωτεΐνη απουσιάζει, τότε τα ίδια κύτταρα μετατρέπονται σε λίπος. Για το λόγο αυτό, η πρωτεΐνη Wnt 10b, παρομοιάζεται με έναν διακόπτη ο οποίος όταν είναι ανοιχτός, δεν αναπτύσσονται λιποκύτταρα, ενώ όταν ο διακόπτης είναι κλειστός, ακόμα και μυϊκά κύτταρα μετατρέπονται σε λίπος.

Παρ' όλο που τα ευρήματα είναι πολύ σημαντικά για την μελέτη της παχυσαρκίας, δεν φαίνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτεΐνη θα χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο κατά της παχυσαρκίας, επειδή η έκταση της δράσης της είναι αρκετά περιορισμένη, επηρεάζοντας λίγα μόνο κύτταρα που βρίσκονται γύρω της. Ετσι, προς το παρόν, όσοι επιθυμούν να χάσουν βάρος, πρέπει να καταφύγουν στο γνωστό τρόπο: λιγότερο φαγητό και περισσότερη άσκηση!

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.