Νομοσχέδιο για το ΕΣΥ: αντίθετη η ΕΙΝΑΠ

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς) κ. Στάθης Τσούκαλος εξέφρασε την αντίθεση των Νοσοκομειακών Γιατρών στο σχέδιο μεταρρύθμισης της κυβέρνησης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επανέλαβε οτι οι αλλαγές είναι τόσες, ώστε δίνεται η εντύπωση, οτι μέχρι σήμερα τίποτα δεν λειτουργούσε.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΙΝΑΠ εκφράζει την αντίθεσή της με την κατάργηση της μονιμότητας των Νοσοκομειακών Γιατρών. ‘Δεν δεχόμαστε να αποτελούν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί την αρνητική εξαίρεση μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων’, τόνισε. ‘Πιστεύουμε οτι οι λειτουργοί του Συστήματος Υγείας πρέπει να είναι μόνιμοι. Δεν γίνεται για άτομα υψηλής εξειδίκευσης που έχουν επιλεγεί ύστερα από σοβαρή κρίση, να απαιτούνται τρείς επιπλέον πενταετείς θητείες και κρίσεις, προκειμένου σε μια ηλικία άνω των 50 ετών – όταν μάλιστα δεν θα το έχουν ανάγκη – να μονιμοποιούνται’.

Ακόμη ο κ. Τσούκαλος, σχετικά με το ευαίσθητο ζήτημα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τονίζει οτι η προτεινόμενη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πάσχει, αφού στηρίζεται σε πλημμελώς λειτουργούντα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας, στις όχι και τόσο καλές υποδομές του ΙΚΑ και στο θεσμό του προσωπικού γιατρού, ο οποίος όμως δεν είναι οργανικά ενταγμένος στο σύστημα, αλλά λειτουργεί με χαλαρή σχέση τριετούς συμβάσεως.

Η ΕΙΝΑΠ είναι εναντίον της λειτουργίας απογευματινών ιατρείων στα Νοσοκομεία, καθώς δεν είναι διαθέσιμη η απαραίτητη υποδομή.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση