είναι το σκαλιμπορ καλο? | περιαρθριτιδα | δυσπλασια τραχηλου συμπτωματα | πρηξιμο σιελογονου αδενα

Νομοσχέδιο για το ΕΣΥ: αντίθετη η ΕΙΝΑΠΟ πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς) κ. Στάθης Τσούκαλος εξέφρασε την αντίθεση των Νοσοκομειακών Γιατρών στο σχέδιο μεταρρύθμισης της κυβέρνησης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επανέλαβε οτι οι αλλαγές είναι τόσες, ώστε δίνεται η εντύπωση, οτι μέχρι σήμερα τίποτα δεν λειτουργούσε.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΙΝΑΠ εκφράζει την αντίθεσή της με την κατάργηση της μονιμότητας των Νοσοκομειακών Γιατρών. 'Δεν δεχόμαστε να αποτελούν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί την αρνητική εξαίρεση μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων', τόνισε. 'Πιστεύουμε οτι οι λειτουργοί του Συστήματος Υγείας πρέπει να είναι μόνιμοι. Δεν γίνεται για άτομα υψηλής εξειδίκευσης που έχουν επιλεγεί ύστερα από σοβαρή κρίση, να απαιτούνται τρείς επιπλέον πενταετείς θητείες και κρίσεις, προκειμένου σε μια ηλικία άνω των 50 ετών - όταν μάλιστα δεν θα το έχουν ανάγκη - να μονιμοποιούνται'.

Ακόμη ο κ. Τσούκαλος, σχετικά με το ευαίσθητο ζήτημα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τονίζει οτι η προτεινόμενη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πάσχει, αφού στηρίζεται σε πλημμελώς λειτουργούντα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας, στις όχι και τόσο καλές υποδομές του ΙΚΑ και στο θεσμό του προσωπικού γιατρού, ο οποίος όμως δεν είναι οργανικά ενταγμένος στο σύστημα, αλλά λειτουργεί με χαλαρή σχέση τριετούς συμβάσεως.

Η ΕΙΝΑΠ είναι εναντίον της λειτουργίας απογευματινών ιατρείων στα Νοσοκομεία, καθώς δεν είναι διαθέσιμη η απαραίτητη υποδομή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.