πλευρά ανθρώπου άγγιγμα | προπτωση μιτροειδους βαλβιδας | εξετασεις για συνδρομο κροουν | φλεγμονη εντερου

Αποκαλύφθηκε το θανατηφόρο μυστικό του ιού EmbolaΒρέθηκε μία πρωτεΐνη στην επιφάνεια του ιού Embola η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τις διάφορες εσωτερικές αιμορραγίες που προκαλεί σε όσους προσβάλλει. Η πρωτεΐνη καταστρέφει τα κύτταρα του ενδοθηλίου των αγγείων προκαλώντας 'διαρροή' αίματος. Διαφοροποιώντας την συγκεκριμένη πρωτεΐνη στον ιό Embola, ο ιός χάνει την ικανότητα να προκαλεί καταστροφή των ενδοθηλιακών κυττάρων των αγγείων, ενώ μεταφέροντας την ίδια πρωτεΐνη σε άλλους, ακίνδυνους ιούς, αυτοί αποκτούν την ικανότητα να καταστρέφουν τα ίδια κύτταρα.

Ο ιός Embola είναι ένας σπάνιος αλλά θανατηφόρος ιός που προκαλεί πολύ βαριά συμπτώματα συμπεριλαμβανομένων υψηλού πυρετού και μαζικής εσωτερικής αιμορραγίας. Προκαλεί το θάνατο στο 90% όσων προσβάλλει και βρίσκεται κυρίως στις χώρες της Αφρικής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, έχει καθοριστεί το γονίδιο του ιού που προκαλεί την καταστροφή των ενδοθηλιακών κυττάρων των αγγείων. Ετσι παρέχεται η δυνατότητα αντιμετώπισης της προσβολής με νέα ιοστατικά φάρμακα ή εμβόλια που θα έχουν σαν στόχο το συγκεκριμένο γονίδιο. Ανακαλύπτοντας, λοιπόν, τον τρόπο με τον οποίο θα εμποδίσουν την τοξικότητα του ιού στα ενδοθηλιακά κύτταρα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα παρέχεται στο ανοσοποιητικό σύστημα ο απαραίτητος χρόνος για να αντιμετωπίσει την λοίμωξη, με αποτέλεσμα την αποφυγή των μοιραίων συνεπειών της προσβολής από τον ιό.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.