ερεθισμενη μυτη εσωτερικα | παθησεις του εντερου | συχνοουρια στις γυναικες | αυτοανοσο νοσημα

Ιός ενοχοποιείται για την παχυσαρκίαΦτωχές διατροφικές συνήθειες, καθιστικός τρόπος ζωής και γονίδια, έχουν ενοχοποιηθεί για την παχυσαρκία. Ωστόσο, νεώτερες έρευνες απέδειξαν ότι υπάρχει η πιθανότητα ένας ιός να προκαλεί συσσώρευση λίπους σε ορισμένους ανθρώπους. Πρόκειται για έναν αδενοϊό, γνωστό ως ανθρωπινο αδενοϊό 36, ο οποίος προκαλεί συσσώρευση λίπους στα ζώα.

Η ιδέα ότι ιοί μπορεί να προκαλέσουν συσσώρευση λίπους σε ζώα δεν είναι καινούρια, αλλά είναι η πρώτη φορά που ανθρώπινος ιός σχετίζεται με την παχυσαρκία. Οι ερευνητές, μετά την ανακάλυψη ότι ο ιός προκαλεί συσσώρευση του λίπους σε κοτόπουλα, μελέτησαν 52 παχύσαρκους ανθρώπους και διαπίστωσαν ότι 10 από αυτούς εμφάνιζαν σημεία προσβολής από τον ιό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι, ήταν οι πλέον παχύσαρκοι και παρουσίαζαν, παραδόξως, χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης από εκείνους που δεν εμφάνιζαν σημεία προσβολής.

Ο τρόπος δράσης του ιού δεν είναι ξεκάθαρος. Πιθανολογείται, ότι προκαλεί διαταραχές σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη ρύθμιση των θερμίδων, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί. Μπορεί επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, να αλληλεπιδρά με γονίδια που σχετίζονται με την παχυσαρκία ή με φτωχή διατροφή.

Παρά την πιθανότητα ένας λοιμογόνος παράγοντας να παίζει κάποιο ρόλο στην παχυσαρκία, όπως συμβαίνει και στο πεπτικό έλκος, χρειάζονται αρκετές μελέτες ακόμη, ώστε κάτι τέτοιο να αποδειχθεί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.