?????????? ???????? | επιπεφυκότας | συμπτωματα σκωληκοειδιτη | τεστ κοπωσεωσ πωσ γινεται

Οι μικρόσωμες γυναίκες είναι πιό ευάλωτες στην οστεοπόρωσηΟι μικρόσωμες γυναίκες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα καταγμάτων λόγω αυξημένης οστεοπόρωσης, υποστηρίζουν τώρα οι επιστήμονες. Αυτός ο κίνδυνος αφορά τα ισχία αλλά και την λεκάνη και τις πλευρές.

Η Dr. Karen L. Margolis και οι συνεργάτες της απο την Minnesota εξέτασαν 8000 γυναίκες ηλικίας άνω των 65 ετών και διεπίστωσαν οτι αυτές που ζύγιζαν λιγότερο απο 52 κιλά είχαν διπλάσιο κίνδυνο καταγμάτων απο τον μέσο όρο. Αυτός ο κίνδυνος αφορούσε ειδικά τα ισχία, την λεκάνη και τις πλευρές και όχι άλλα οστά.

Η ακριβής αιτία που παρατηρείται αυτή η διαφορά δεν είναι γνωστή. Οι ερευνητές θεωρούν πιθανό οτι οι αδύνατες-μικρόσωμες γυναίκες έχουν λιγότερα οιστρογόνα και κατά συνέπεια ελαττωμένη οστική πυκνότητα που είναι γνωστό οτι παρατηρείται σε αυτές.

Τα κατάγματα απο ελαττωμένη οστική πυκνότητα υπολογίζεται οτι προσβάλλουν μια στις δύο γυναίκες άνω των 50 ετών στις ΗΠΑ. Επαρκείς ποσότητες ασβεστίου, βιταμίνης D και άσκησης βοηθούν στην ελάττωση των κινδύνων της οστεοπόρωσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.