ΕΜΒΟΛΙΟ priorix | γαστριτιδα | ρηξη μητρα επικυνδινοτητα | λογοι προσωπαλγιας | φυσιολογικοι σφυγμοι

Γονίδια ευθύνονται για το 25% των τρίων συχνότερων καρκίνων.Η γονιδιακή κληρονομικότητα ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για τουλάχιστον τρείς συνηθισμένους καρκίνους, συμπεραίνει η σύγχρονη έρευνα. Ειδικότερα Σκανδιναυοί ερευνητές έδειξαν οτι ο καρκίνος του προστάτη, ο καρκίνος του παχέος εντέρου και ο καρκίνος του μαστού σχετίζεται με ορισμένα γονίδια.
Οι υπόλοιπες περιπτώσεις προκαλούνται απο τις δραστηριότητες των ανθρώπων, όπως κάπνισμα και δίαιτα, επαγγελματικές νόσοι και λοιμώξεις.
Dr. Paul Lichtenstein και οι συνεργάτες του απο το Karolinska Institute της Στοκχόλμης δημοσιεύουν στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού The New England Journal of Medicine την μελέτη 44788 διδύμων στην Σουηδία, την Δανία και την Φιλανδία. Συνέκριναν μονοωϊκούς διδύμους –που έχουν τα ίδια γονίδια- με διωϊκούς διδύμους. Συγκεντρωτικά κάποια γονίδια σχετίζονται άμεσα για το 30% των διαφόρων τύπων καρκίνου. Η γονιδιακή κληρονομικότητα ευθύνεται για το 42% του καρκίνου του προστάτη, το 35% του καρκίνου του παχέος εντέρου και το 27% του καρκίνου του μαστού.

Οι ερευνητές υπολογίζουν οτι τα προσεχή 2-3 έτη θα συλλέξουν αρκετά στοιχεία για την εκτίμηση του κινδύνου γονιδιακής κληρονομικότητας και για άλλους καρκίνους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.