αποστημα δερματος | μηχανισμοι αμυνας παραδείγματα | ακμη απο αγχος | φτερουγισματα | σκωληκοειδιτιδα | ca 125

Ανάσες ζωήςΑνάσες ζωής για όσους πάσχουν από άσθμα αλλά και γι αυτούς που ζούν με πάσχοντα άτομα θέλει να προσφέρει η Ομάδα Ασθματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για το Ασθμα (3/5/00).

Το άσθμα είναι μία χρόνια πάθηση του αναπνευστικού συστήματος με κύριο χαρακτηριστικό την δύσπνοια που οφείλεται σε παροδική στένωση των αγωγών μέσω των οποίων γίνεται η είσοδος και η έξοδος του αέρα στους πνεύμονες. Το μήνυμα ότι το άσθμα μπορεί να αντιμετωπιστεί και ότι οι ασθενείς με την σωστή αντιμετώπιση μπορούν να γευτούν τις χαρές της ζωής είναι κυρίαρχο στις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμμένα αύριο στο Κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων στο Γουδί θα διεξαχθούν αγώνες κολύμβησης για νέους που πάσχουν από άσθμα ενώ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν, σε όσους το επιθυμούν, μετρήσεις αναπνοής και θα διανέμεται πληροφοριακό υλικό καθώς και οδηγίες για την πρόληψη του άσθματος.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 2.30 έως και τις 5.30 το απόγευμα με τη συνεργασία του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθηναίων.

Επίσης προληπτικός έλεγχος, που βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του άσθματος, θα γίνεται από την Ομάδα Ασθματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ανω Λιοσίων αύριο (3/5/00) από τις 10π.μ. έως τις 4μ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη το έργο της ενημέρωσης το έχουν αναλάβει οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής που θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια για το άσθμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πάρκο Φωκά και στο αεροδρόμιο, ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν και μετρήσεις αναπνοής στο κόσμο.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.