Μάθημα ζωής

Μάθημα ζωής …με το θάνατό της, έδωσε μια γυναίκα και οι στενοί συγγενείς της, οι οποίοι σε ώρα ανείπωτης θλίψης, βρήκαν τη δύναμη και πήραν μια απόφαση που θα σώσει τη ζωή άλλων ανθρώπων. Καθώς, λοιπόν, η ζωή έφευγε απο το σώμα 60χρονης απο τα Τρίκαλα και ο φυσικός της θάνατος ήταν θέμα χρόνου, μετά απο εγκεφαλικό, αποφάσισαν να δωρίσουν όργανά της, προκειμένου να δώσουν ελπίδα σε συνανθρώπους μας.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με εγκεφαλική αιμορραγία και μέσα σε 12 ώρες η κατάστασή της ήταν πλέον μη αναστρέψιμη, καθώς είχε επέλθει ο εγκεφαλικό της θάνατος.

Οι υπεύθυνοι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, που τη φιλοξενούσε, ενημέρωσαν τους δικούς της ότι οι επιλογές που είχαν ήταν δύο: Είτε να αποσυνδέσουν την δύσμοιρη γυναίκα απο τα μηχανήματα τεχνητής υποστήριξης, προκειμένου να επέλθει και ο βιολογικός θάνατος, είτε να συνεχίσουν την υποστήριξη, μέχρις ότου γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για την αφαίρεση οργάνων της.

Το μίνι “οικογενειακό συμβούλιο” των δικών της δεν κράτησε πολύ… Ετσι, ομάδα επιστημόνων απο το “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ήρθε στη Λάρισα για να παραλάβει απο τους συναδέλφους τους γιατρούς της ΜΕΘ, τους νεφρούς, το ήπαρ και τους κερατοειδείς της 60χρονης, όργανα τα οποία είναι άγνωστο προς το παρόν αν θα μπουν στη λίστα των διαθέσιμων ή έχουν βρεθεί ήδη οι υποψήφιοι λήπτες τους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η πράξη αλτρουισμού είναι άξια επαίνου και μίμησης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση