γοητευτική γυναίκα | αλατα στον αυχενα συμπτωματα | WWW. Τα έντερα μου αέρια παράγουν ακούγοντέ

Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση του χρωμοσώματος 21Μια ομάδα 62 επιστημόνων απο την Ιαπωνία, την Γερμανία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ και την Βρεττανία ανακοίνωσαν την χαρτογράφηση όλων των γονιδίων του χρωμοσώματος 21 στο περιοδικό Nature. To χρωμόσωμα αυτό αποτελείται απο περισσότερα απο 33.000.000 ζεύγη βάσεων του DNA και γιαυτό η χαρτογράφηση του σηματοδοτεί ενα τεράστιο επιστημονικό επίτευγμα.

Κάθε κύτταρο του ανθρώπινου σώματος περιέχει 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων. Κάθε ζεύγος περιέχει ένα χρωμόσωμα απο κάθε γονέα. Τα χρωμοσώματα είναι φορείς γονιδίων που με την σειρά τους ενορχηστρώνουν την ανάπτυξη του σώματος.

Το χρωμόσωμα 21 είναι το μικρότερο του ανθρώπου. Η ύπαρξη ενός τρίτου ανάτυπου του χρωμοσώματος 21 στα κύτταρα (αντί για δύο) προκαλεί το σύνδρομο Down την πιό συχνή αιτία κληρονομούμενης πνευματικής καθυστέρησης που παρουσιάζεται με συχνότητα μία ανά 700 γεννήσεις.

Η αλληλουχία των βάσεων που χαρτογραφήθηκε μας δίνει πληροφορίες για αρκετά γονίδια που προκαλούν πολλές νόσους. Αναμένεται να επιταχύνει την έρευνα για την ν. Alzheimer, πολλές μορφές καρκίνου και ακόμη να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το σύνδρομο Down.

Ενα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι οτι ολόκληρο το χρωμόσωμα 21 περιέχει λιγότερα απο 300 ξεχωριστά γονίδια, κάθε ένα των οποίων κωδικοποιεί μία μόνον πρωτείνη με διακριτό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό κάνει τους επιστήμονες να πιθανολογούν οτι συνολικά το ανθρώπινο γονιδίωμα περέχει πιθανότατα οχι περισσότερα απο 40.000 γονίδια, αρκετά λιγότερα απο οτι ενομίζετο πριν.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.