Στο στόχαστρο οι Ιδιωτικές Κλινικές

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για όλα τα ζητήματα του ιδιωτικού τομέα σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος. Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί Προεδρικό Διάταγμα που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό και και την λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το φαινόμενο ύπαρξης ιδιωτικών κλινικών που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας διαφορετικών ταχυτήτων και μάλιστα χαμηλού επιπέδου.

Ολες οι κλινικές θα υποχρεωθούν να προσαρμοστούν μέσα στους επόμενους 6 με 18 μήνες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές, τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τη δημιουργία φαρμακείου και τη σύνθεση του προσωπικού που προβλέπονται, και μετά να ζητήσουν από τον αρμόδιο νομάρχη έκδοση νέας άδειας.

Μετά το πέρας του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος θα αρχίσει αυστηρός έλεγχος, και σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι διατάξεις, θα επιβάλλονται χρηματικές ποινές από 500.000 έως 5.000.000 δραχμές και για ορισμένες περιπτώσεις θα διακόπτεται αμέσως η λειτουργία της κλινικής και θα ανακαλείται η άδεια.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις ασφαλιστικών ταμείων και ιδιωτικών κλινικών σχεδιάζονται συγκεκριμένα κριτήρια και κανόνες για τις συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ τους ώστε να καλύπτονται ανάγκες μόνο όταν η πληρότητα των αντίστοιχων τμημάτων των δημόσιων νοσοκομείων είναι πολύ υψηλή για να σταματήσει η διοχεύτεση ασθενών προς τις ιδιωτικές κλινικές όταν υπάρχουν άδεια κρεβάτια σε κρατικά νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση