πονος απο κυστη ωοθηκης | διατροφη και ψυχολογια | ιπαττιτιδα κ εγκυμοσυνη | εκολποματιτιδα

Στο στόχαστρο οι Ιδιωτικές ΚλινικέςΝέο νομοθετικό πλαίσιο για όλα τα ζητήματα του ιδιωτικού τομέα σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος. Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί Προεδρικό Διάταγμα που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό και και την λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το φαινόμενο ύπαρξης ιδιωτικών κλινικών που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας διαφορετικών ταχυτήτων και μάλιστα χαμηλού επιπέδου.

Ολες οι κλινικές θα υποχρεωθούν να προσαρμοστούν μέσα στους επόμενους 6 με 18 μήνες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές, τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τη δημιουργία φαρμακείου και τη σύνθεση του προσωπικού που προβλέπονται, και μετά να ζητήσουν από τον αρμόδιο νομάρχη έκδοση νέας άδειας.

Μετά το πέρας του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος θα αρχίσει αυστηρός έλεγχος, και σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι διατάξεις, θα επιβάλλονται χρηματικές ποινές από 500.000 έως 5.000.000 δραχμές και για ορισμένες περιπτώσεις θα διακόπτεται αμέσως η λειτουργία της κλινικής και θα ανακαλείται η άδεια.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις ασφαλιστικών ταμείων και ιδιωτικών κλινικών σχεδιάζονται συγκεκριμένα κριτήρια και κανόνες για τις συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ τους ώστε να καλύπτονται ανάγκες μόνο όταν η πληρότητα των αντίστοιχων τμημάτων των δημόσιων νοσοκομείων είναι πολύ υψηλή για να σταματήσει η διοχεύτεση ασθενών προς τις ιδιωτικές κλινικές όταν υπάρχουν άδεια κρεβάτια σε κρατικά νοσοκομεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.