ιογενης πνευμονια συμπτωματα | η ομοιοπαθητικη πως αντιμετωπιζει το χαλαζιο | σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Κρυοθεραπεία


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η κρυοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος με την οποία επιτυγχάνεται τοπική μείωση της θερμοκρασίας στο σώμα.

Ενδείξεις

Η κρυοθεραπεία ως θεραπευτική μέθοδος εφαρμόζεται χρόνια στον τομέα της ιατρικής αποκατάστασης σε περιπτώσεις αντιμετώπισης εγκαυμάτων, σε οξείς τραυματισμούς κ.λ.π. Στον τομέα της αισθητικής η κρυοθεραπεία εφαρμόζεται κυρίως λόγω των φυσιολογικών αποτελεσμάτων της πρωτογενούς τοπικής συστολής των αγγείων και της δευτερογενούς τοπικής αντίδρασης αγγειοδιαστολής, φαινόμενα μέσω των οποίων επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η κρυοθεραπεία χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Αντενδείξεις

Η μέθοδος αυτή αντενδείκνυται σε περιοχές του σώματος που παρουσιάζουν υπαισθησία, σε ανοιχτά τραύματα, σε άτομα που παρουσιάζουν εξαιρετική ευαισθησία στο κρύο, στην εγκυμοσύνη, σε κακοήθεις όγκους, σε ηλικιωμένα άτομα, σε καταστάσεις δερματικών παθήσεων, σε προβλήματα της καρδιάς και του αναπνευστικού, στη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Διενέργεια

Στην αισθητική η μέθοδος εφαρμόζεται μέσω ψυχρών επιθεμάτων,συνήθως κατασκευασμένα από πλαστικό εμπεριέχοντα σιλικόνη,τα οποία φυλάσσονται στο ψυγείο ή σε ειδική ψυκτική συσκευή. Η διάρκεια της κρυοθεραπείας κυμαίνεται από 10-20 λεπτά.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις, όταν λαμβάνονται πλήρως υπόψη οι αντενδείξεις της μεθόδου.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.