η ατονια του παχεως εντερου τι προκαλει? | οστεοχορδιτιδα ισχυου | kormos katapsukshs

Θερμοπληξία


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι παθολογική κατάσταση που εμφανίζεται κυρίως σε ζώα που διατηρούνται κλεισμένα ή συνωστίζονται σε στενούς χώρους (κλουβιά μεταφοράς, αυτοκίνητα) με ανεπαρκή αερισμό

Παθογένεια

Η έλειψη νερού, η υψηλή θερμοκρασία, η παχυσαρκία, το πυκνό τρίχωμα, η περίοδος γαλουχίας και η αναπνευστική δυσχέρεια των βραχυκεφαλικών φυλών, είναι υπεύθυνα για την πρόκληση της νόσου.

Κλινική εικόνα

Εμφανίζεται με σιελόρροια, ταχυκαρδία, ταχύπνοια, πολύπνοια, συμφόρηση βλεννογόνων. Στη συνέχεια εμφανίζεται διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη, εγκεφαλικό οίδημα και θάνατος.

Διάγνωση

Από το ιστορικό και την κλινική εικόνα. Εργαστηριακά παρατηρείται αναπνευστική και μεταβολική οξέωση, υπερκαλιαιμία, υπασβεστιαιμία, αιμοσυμπύκνωση.

Αντιμετώπιση

Καταιωνισμός ή βύθιση σε ψυχρό νερό, έκθεση σε ανεμιστήρα. Στα ζώα που εμφανίζουν νευρικά συμπτώματα χορηγείται ενδοφλέβια διάλυμα μαννιτόλης ή δεξαμεθαζόνη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.