ψωριασικη αρθριτιδα | τυλωση | μηρος μυς | h pneumonia exei pureto k sunaxi | στιγμα εγκυμοσυνη | περιαρθρίτιδα

Παχυσαρκία


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι η παθολογική κατάσταση εκείνη που εμφανίζεται, όταν το σύνολο των θερμίδων που προσλαμβάνονται είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνονται.

Παθογένεια

Η μειωμένη κινητική δραστηριότητα, κατά βούληση διατροφή με υψιθερμιδικά σιτηρέσια μαγειρευμένου φαγητού. ο μειωμένος βασικός μεταβολισμός, κληρονομική προδιάθεση, η στείρωση, ο υποθειρεοειδισμός,το σύνδρομο Cushing, τα ινσουλινώματα, η ακρομεγαλία, είμαι ορισμένοι από τους παράγοντες που οδηγούν στην παχυσαρκία.

Κλινική εικόνα

Η κλινική εκτίμηση της παχυσαρκίας στηρίζεται στην επισκόπηση και λιγότερο στη ψηλάφηση. Οι πλευρές δεν μπορούν να ψηλαφηθούν, η κοιλιακή κοιλότητα είναι διογκωμένη. Υπάρχει, ή μπορεί να δημιουργηθεί επιδείνωση εικόνας αρθροπαθειών, της εκφυλιστικής δισκοπάθειας, αναπνευστική δυσχέρεια, εύκολη κόπωση, οξεία παγκρεατίτιδα, σακχαρώδης διαβήτης.

Διάγνωση

Από το ιστορικό, την κλινική εικόνα και την εκτίμηση των παθολογικών καταστάσεων που τυχόν συνυπάρχουν.

Αντιμετώπιση

Διατροφή με βιομηχανοποιημένα σιτηρέσια που περιέχουν υψηλό ποσοστό ινών και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες. Αήξηση της σωματικής δραστηριότητας. Χορήγηση διϋδροεπιανδροστερόνης στους σκύλους, για 3 μήνες έδωσε καλά αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.