εμβολιο priorix ιλαρας παρενεργειες | πόσες μέρες διατηρείται το εμβόλιο στο ψυγείο του σπιτιού ;

Επιπολής πυώδεις δερματίτιδες


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι οι δερματίτιδες που αφορούν σε λοίμωξη της επιδερμίδας, του χορίου και των θυλάκων των τριχών.

Παθογένεια

Είναι οι : 1. Φλυκταινώδης δερματίτιδα (impetigo). Εμφανίζεται σε μικρής ηλικίας σκυλιά, σε σχετικά άτριχα σημεία του δέρματος
2. Θυλακίτιδα. Εμφανίζεται σε βραχύτριχες φυλές (Doberman, Boxer, Pointer κλπ) και χωρίζεται σε κνησμώδη και μη κνησμώδη μορφή.
3. Εξαπλούμενη πυώδης δερματίτιδα. Εχει ως προδιαθέτοντα παράγοντα τις αλλεργικές δερματίτιδες και οι αλλοιώσεις εμφανίζονται στην κοιλιακή χώρα και τις μασχάλες.
4. Βλεννογονοδερματική πυώδης δερματίτιδα. Εμφανίζεται σε φυλές ,όπως Γερμανικός Ποιμενικός, Cocker Spaniel κυρίως στα χείλη.

Κλινική εικόνα

Η κυριότερη εικόνα εμφάνισης των δερματίτιδων αυτών είναι οι φλυκταινες. Αυτές είναι ενδοεπιδερμικές, και η ρήξη τους οδηγεί σε επιδερμική αποκόλληση και σχηματισμό εφελκίδων. Στη Θυλακίτιδα από το κέντρο των αλλοιώσεων εξέρχεται το στέλεχος της τρίχας και τέλος δημιουργείται εστιακή αλωπεκία που δίνει στο ζώο την εικόνα του "σκωροφαγωμένου".

Διάγνωση

Η διάγνωση στηρίζεται στην κλινική εικόνα, την κυτταρολογική εξέταση του εξιδρώματος από τις αλλοιώσεις και την ιστοπαθολογική εξέταση βιοψιών από το δέρμα.

Αντιμετώπιση

Η θεραπεία περιλαμβάνει, την εξουδετέρωση των προδιαθετικών παραγόντων, όπου αυτοί είναι γνωστοί, την χρησιμοποίηση αντιβιοτικών για 3 - 4 εβδομάδες και την τοπική χρήση αντιβακτηριδιακών σαμπουάν.

Διαφορική Διάγνωση

Η διαφορική διάγνωση περιλαμβάνει τη δεμοδήκωση, τη δερματοφυτίαση, τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, την κνίδωση, τη φυλλώδη πέμφιγγα και τη λεϊσμανίαση.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.