15ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας 13-15 Μαΐου 2021

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (Ε.Ι.Ε.Π.) διοργανώνει το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παχυσαρκίας, στις 13-15 Μαΐου 2021, για πρώτη φορά διαδικτυακά. Το συνέδριο, που αποτελεί εδώ χρόνια θεσμό της επιστημονικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας της Εταιρείας, συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυση της.

Όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και φέτος να διοργανωθεί ένα πολύ επιτυχημένο Συνέδριο. Έτσι, η προσεκτική επιλογή της θεματολογίας, με έμφαση στις νεότερες εξελίξεις στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, αλλά και ιδιαίτερα των επιπλοκών της, θα δώσει απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς.

Η επιλογή εξαίρετων Ελλήνων επιστημόνων έχει ως στόχο να μεταδοθούν όχι μόνο οι γνώσεις τους αλλά και η μεγάλη κλινική τους εμπειρία, διότι μόνο ο συνδυασμός της θεωρίας με την πράξη μπορεί να οδηγήσει στην ολοκληρωμένη γνώση.

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα κατέχει η ομιλία του Καθηγητή Triantafyllos Chavakis από τη Γερμανία, που θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, με θέμα «Innate immune cells in metabolic organs in obesity».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα δοθούν ενδιαφέρουσες διαλέξεις, θα παρατεθούν ερευνητικά αλλά και κλινικά θέματα, και θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένες γνώσεις και εμπειρίες σε στρογγυλά τραπέζια. Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

  • Νεότερες γνώσεις για τη σχέση της παχυσαρκίας με τις σοβαρότερες παθήσεις της σύγχρονης εποχής
  • Συχνοί και νεότεροι παράγοντες που επιδρούν στην παθοφυσιολογία της παχυσαρκίας
  • Θέματα Ψυχικής Υγείας στην παχυσαρκία. Ιδιαίτερα θέματα που αφορούν τον παχύσαρκο
  • Επίδραση της συμπεριφοράς στην παχυσαρκία
  • Επιδράσεις της παχυσαρκίας στο καρδιαγγειακό
  • Αλληλεπίδραση του σακχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας
  • Ανάλυση της βαριατρικής χειρουργικής
  • Θέσεις των φορέων υγείας για την παχυσαρκία.

Χορηγός επικοινωνίας του 15ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου Παχυσαρκίας είναι η medΝutrition.

Για να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του 15ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου Παχυσαρκίας, πατήστε εδώ

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ

Για να δείτε αναλυτικά το Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου, πατήστε εδώ

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) είναι ένα επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1990 σε μία εποχή που η ιατρική κοινότητα και πολύ περισσότερο η κοινωνία δεν είχε συνειδητοποιήσει τις επιδημικές διαστάσεις που προσλάμβανε το πρόβλημα της παχυσαρκίας και τις γενικότερες επιπτώσεις της στην υγεία των ατόμων.

Σήμερα μετά από 30 χρόνια παρουσίας και συνεχούς δραστηριότητας, αριθμεί πάνω από 1200 μέλη. Τα μέλη της εταιρείας είναι Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Παθολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Γενικοί Γιατροί κλπ), Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι αλλά και άλλοι επιστήμονες που το αντικείμενό τους άπτεται του θέματος της Παχυσαρκίας.

Η ΕΙΕΠ είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Παχυσαρκίας (World Obesity Federation-WOF) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας (European Association for the Study of Obesity-EASO).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εταιρεία, μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.eiep.gr/

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση