μηνισκος | κροταφικες αρτηριες | διαρροια στη γατα | σιροπι για ξηρο βηχα | genetika organa gunaikas | αμηνόρροια

Επιπεφυκίτιδα


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Φλεγμονή του επιπεφυκότα των οφθαλμών που εκδηλώνεται με ερυθρότητα των ματιών, δακρύρροια και αίσθημα ξένου σώματος στο ένα ή και στα δύο μάτια. Μπορεί να οφείλεται σε λοιμώδη αίτια (ιοί, βακτήρια) και σε ερεθιστικές (σκόνη, φακοί επαφής) ή αλλεργικές καταστάσεις.

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Εκτός από τις λοιμώδους αιτιολογίας επιπεφυκίτιδες των οποίων η αντιμετώπιση απαιτεί τοπική εφαρμογή αντιβιοτικών, οι υπόλοιπες μορφές μπορούν να θεραπευτούν ικανοποιητικά με το βελονισμό. Κατά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, η νόσος οφείλεται σε εισβολή των εξωγενών βλαπτικών παραγόντων, ιδιαίτερα του άνεμου και της ζέστης, στους οφθαλμούς και σε διαταραχή της ενέργειας του Ήπατος. Η θεραπεία είναι συμπτωματική. Επιλέγονται σημεία από τους Μεσημβρινούς του Ήπατος και της Χοληδόχου Κύστης (Η3, ΧΚ37), σημεία τοπικά στην περιοχή των οφθαλμών και το σημείο ΠΕ4 λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης που έχει σε οφθαλμικές παθήσεις.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.