Νέα για το χάπι

Νέα για το χάπιΤο αντισυλληπτικό χάπι δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο πιστεύουν οι περισσότερες Ελληνίδες. Αυτό ισχυρίζεται μία έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Journal of the American Medical Association.

Το χάπι εδώ και περίπου τρείς δεκαετίες που μπήκε στην ζωή μας, χρησιμοποιήθηκε έγινε ανάρπαστο. Ωστόσο διεπιστώθησαν κάποιες σχετικά σπάνιες παρενέργειες-όπως επεισόδια θρομβοεμβολών-, ιδιαίτερα στις καπνίστριες. Αυτό ώθησε στην χρήση των νέων χαπίών χαμηλής δόσης σε οιστρογόνα που θεωρούνται ασφαλέστερα. Αυτά τα χάπια χρησιμοποιούνται τώρα απο περίπου 10.000.000 Αμερικανίδες.

Η Dr. S. Claiborne Johnston απο το Πανεπιστήμιο της California στο San Francisco και οι συνεργάτες της εκτιμώντας τον κίνδυνο σε σχέση με το όφελος απο την χρήση του χαπιού διεπίστωσαν οτι το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο. Συγκεκριμένα υπολόγισαν οτι ο αυξημένος κίνδυνος θρομβοεμβολικών επεισοδίων απο την χρήση του χαπιού σε μη καπνίστριες είναι 1/24.000. Υπολόγισαν ακόμη οτι αν σήμερα στις ΗΠΑ το χάπι αντικαθίστατο απο το προφυλακτικό, θα υπήρχαν περίπου 687.000 πρόσθετες περιπτώσεις ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης το χρόνο. Πολλές απο αυτές θα κατέληγαν σε εκτρώσεις που σχετίζονται με πολύ μεγαλύτερους κινδύνους υγείας, αλλά και με πολλές ψυχολογικές επιπτώσεις.

Οι ερευνητές καταλήγουν θεωρώντας το νέο χάπι την ασφαλέστερη μέθοδο οικογενεικαού προγραμματισμού.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση