καταγμα εσω και εξω σφυρου | καταγματα | Δυσπνοια πως γραφετε | check up τι περιλαμβανει | αγγειοδυσπλασιες

Νέα για το χάπιΤο αντισυλληπτικό χάπι δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο πιστεύουν οι περισσότερες Ελληνίδες. Αυτό ισχυρίζεται μία έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Journal of the American Medical Association.

Το χάπι εδώ και περίπου τρείς δεκαετίες που μπήκε στην ζωή μας, χρησιμοποιήθηκε έγινε ανάρπαστο. Ωστόσο διεπιστώθησαν κάποιες σχετικά σπάνιες παρενέργειες-όπως επεισόδια θρομβοεμβολών-, ιδιαίτερα στις καπνίστριες. Αυτό ώθησε στην χρήση των νέων χαπίών χαμηλής δόσης σε οιστρογόνα που θεωρούνται ασφαλέστερα. Αυτά τα χάπια χρησιμοποιούνται τώρα απο περίπου 10.000.000 Αμερικανίδες.

Η Dr. S. Claiborne Johnston απο το Πανεπιστήμιο της California στο San Francisco και οι συνεργάτες της εκτιμώντας τον κίνδυνο σε σχέση με το όφελος απο την χρήση του χαπιού διεπίστωσαν οτι το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο. Συγκεκριμένα υπολόγισαν οτι ο αυξημένος κίνδυνος θρομβοεμβολικών επεισοδίων απο την χρήση του χαπιού σε μη καπνίστριες είναι 1/24.000. Υπολόγισαν ακόμη οτι αν σήμερα στις ΗΠΑ το χάπι αντικαθίστατο απο το προφυλακτικό, θα υπήρχαν περίπου 687.000 πρόσθετες περιπτώσεις ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης το χρόνο. Πολλές απο αυτές θα κατέληγαν σε εκτρώσεις που σχετίζονται με πολύ μεγαλύτερους κινδύνους υγείας, αλλά και με πολλές ψυχολογικές επιπτώσεις.

Οι ερευνητές καταλήγουν θεωρώντας το νέο χάπι την ασφαλέστερη μέθοδο οικογενεικαού προγραμματισμού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.