Να χαρακτηρισθούν πυρηνικά

Να χαρακτηρισθούν πυρηνικάΜετά το ‘βομβαρδισμό’ της πληροφόρησης, και πριν ένα άλλο γεγονός επισκιάσει την πραγματικότητα του Κοσόβου που όλοι ζούμε, ας χρησιμοποιήσουμε το ισχυρότερο όπλο του ανθρώπου, την κοινή λογική. Τα όπλα με ραδιενεργά υλικά θα πρέπει να χαρακτηρισθούν ως πυρηνικά και όχι συμβατικά και να απαγορευθούν στους συμβατικούς πολέμους.

Φαίνεται οτι η χρήση ραδιενεργών υλικών, όπως το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι εκτεταμένη στη σύγχρονη πολεμική μηχανή. ‘Λογικό’, με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά… Υλικό φθηνό, τρομερά ανθεκτικό με μεγάλη διεισδυτικότητα, αναπτύσσει τρομερά μεγάλες θερμοκρασίες. Ο ιδανικός καταστροφέας.

Η έκθεση του ανθρώπου στα υλικά αυτά παρουσιάζεται σαν να μην έχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, κάτω από μια σειρά προϋποθέσεων. Οτι δεν θα εκραγούν, οτι δεν θα υπάρξει παρατεταμένη έκθεση και ένα σωρό άλλες. Ετσι χαρακτηρίζονται ως συμβατικά όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με βάση τις συνθήκες πολέμου του πολιτισμένου κόσμου.

Οι προϋποθέσεις αυτές σε ένα πόλεμο είναι μάλλον θεωρητικό σχήμα. Ποιός μπορεί να ισχυρισθεί οτι οι προυποθέσεις αυτές είναι ικανοποιητική απάντηση στις οικογένειες των θυμάτων του Κόλπου, της Βοσνίας και τώρα του Κοσόβου;

Τελικά υπάρχουν τα βλήματα με απεμπλουτισμένιο ουράνιο στις εληνικές θάλασσες. Αν δεν έχει κάποιο εκραγεί, τότε δεν υπάρχουν σαφείς κίνδυνοι, αναφέρουν οι ειδικοί. Ποιός όμως μπορεί να εγγυηθεί οτι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί;

Είναι πολύ δύσκολο να δεχθεί κανείς οτι το ΝΑΤΟ και οι πολιτικές ηγεσίες των χωρών που συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς δεν γνώριζαν τις επιπτώσεις (και ειδικά τις μακροπρόθεσμες) της ραδιενέργειας για την υγεία.

Οταν ο Ηράκλειτος έλεγε, «Πόλεμος πάντων μεν πατήρ, πάντων δε βασιλεύς», δεν θα μπορούσε να φαντασθεί την ‘εφευρετικότητα’ των σύγχρονων πολεμικών μηχανών.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση