ιλεος εντερου | Αιμοθωρακας | aities arrythmias | θερμοκρασία του σκύλου

Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας»

Θα προσφέρει σε μόνιμη βάση, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τους προσερχόμενους, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους, Έλληνες και μετανάστες.


Πηγή: Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας εργάσθηκε για τη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας», που κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα στη Βόρεια Ελλάδα. Θα στεγάζεται σε αποθήκη του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης που παραχωρήθηκε για μία πενταετία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι άνθρωποι που εργάσθηκαν για την υλοποίησή του, χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Δυστυχώς, τα πράγματα χειροτερεύουν. Ουσιαστικά έχει πλέον καταργηθεί το δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη. Για τον φτωχό και τον άνεργο, τον βαριά και τον χρόνιο πάσχοντα σημαίνει ολοκλήρωση του κοινωνικού του αποκλεισμού, ραγδαία επιδείνωση της υγειονομικής του κατάστασης, απόλυτη μιζέρια και πρόωρο θάνατο.

Αυτή η κοινωνική συνθήκη είναι βάρβαρη, άδικη και προσβάλλει κάθε αξία του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού.

Εμείς, τα μέλη των «Αλληλέγγυων» της ΕΟΔνΠ είμαστε πρόθυμοι και αποφασισμένοι να προασπίσουμε αυτό το δικαίωμα αφενός με την συμμετοχή στον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα ανοικοδόμησης ενός πραγματικά δημόσιου και δωρεάν καθολικού συστήματος υγείας, αφετέρου με την λειτουργία στην πόλη μας ενός ιατρείου-φαρμακείου κοινωνικής αλληλεγγύης. Ένα ιατρείο που θα προσφέρει σε μόνιμη βάση, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τους προσερχόμενους, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους, Έλληνες και μετανάστες, επιδιώκοντας και πιέζοντας την πολιτεία να εξασφαλίζει δωρεάν και την αναγκαία κατά περίπτωση, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, νοσηλεία και αποκατάσταση.

Οι «Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, μαζί με τους «Γιατρούς του Κόσμου» απευθύνονται προς όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τους υγειονομικούς που αντιλαμβάνονται την αξία της αλληλεγγύης, ειδικά μέσα στην ζοφερή περίοδο της οικονομικής κρίσης με την διευρυνόμενη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί του υγειονομικούς του νομού Πιερίας να στηρίξουν με την ενεργό συμμετοχή τους το «Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης». Δηλώσεις συμμετοχής: info@otoposmou.gr και τηλεφωνικά στο 697 33 80 700.

Τι πρέπει να γνωρίζω

Για ποιους συμπολίτες μας δημιουργήθηκε το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης (Κ.Ι.Κ);

Το Κ.Ι.Κ. προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους πολίτες που είναι ανασφάλιστοι, άνεργοι και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Για να ενταχθεί κάποιος στο ΚΙΚ πρέπει να είναι κάτοχος της οικογενειακής Κάρτας.

Πώς μπορεί να αποκτήσει κανείς την οικογενειακή κάρτα του ΚΙΚ;

Ο ενδιαφερόμενος θα καταθέτει αίτηση στη γραμματεία του ΚΙΚ. Η γραμματεία θα ορίζει συνάντηση με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της ομάδας με στόχο την καταγραφή του κοινωνικού προφίλ της οικογένειας και την εκτίμηση της αναγκών της. Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί θα εξετάζουν τα αιτήματα των πολιτών και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ θα αποφασίζουν για την έκδοση της οικογενειακής κάρτας του ΚΙΚ.

Οι οικογένειες που επιθυμούν να την αποκτήσουν, θα πρέπει να μεριμνήσουν γι αυτό ΠΡΙΝ αρρωστήσουν!

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.