Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Βελτιώνω τη διατροφή μου, υγιεινά και γευστικά!

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» στον πεζόδρομο της οδού Δελφών και Σκουφά στο Κολωνάκι

Πηγή: Λόγω Διατροφής

Η Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων & Γεωργίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (16/10/1945).

Οι εκδηλώσεις της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» έχουν ως στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της υγιεινής και ποιοτικής διατροφής.

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» γιορτάζει με λαμπρότητα την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2013 στον πεζόδρομο της οδού Δελφών και Σκουφά στο Κολωνάκι, διοργανώνοντας ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα: Βελτιώνω τη διατροφή μου, υγιεινά και γευστικά!

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

  • Από το πρωί της Τετάρτης (16/10) οι ειδικοί της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» με επικεφαλής τον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο κ. Δημήτρη Γρηγοράκη θα βρίσκονται εκεί για να ενημερώνουν σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής στην υγεία μικρών και μεγάλων. Επιπλέον, θα συζητούν και θα πληροφορούν το κοινό σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες & ιδιαιτερότητες. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί, να βρει τον ατομικό του Δείκτη Μάζας Σώματος και να συμπληρώσει το test «Πόσο ποιοτική είναι η διατροφή μου;», όπου θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει το πόσο σωστά τρέφεται, καθώς και το διατροφικό κίνδυνο που διατρέχει. Ταυτόχρονα όλοι θα ενημερώνονται για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή τους, λαμβάνοντας δωρεάν το ειδικά σχεδιασμένο εγχειρίδιο «Βελτιώνω τη διατροφή μου!», στο οποίο περιέχονται πολύτιμες πληροφορίες για τη σημασία της σωστής διατροφής.
  • Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παρουσιαστεί η θεματική ενότητα το «Ταξίδι των τροφίμων». Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα έχουν την «τιμητική» τους επιλεγμένα τρόφιμα, για τα οποία θα παρουσιάζεται: η ιστορία τους, η διαδρομή τους μέχρι το τραπέζι μας, η διατροφική τους αξία και θα πραγματοποιείται γευστική δοκιμή τους. Οι ειδικοί της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» θα ενημερώνουν εκτενώς για όλα τα οφέλη τους στην υγεία.
  • Το βράδυ της Τετάρτης 16/10/2013 σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο BAR – RESTAURANT “ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ” (Δελφών 5 – Κολωνάκι) διακεκριμένοι ομιλητές θα καταθέσουν την άποψη τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους «βελτίωσης της διατροφής προκειμένου να εξασφαλίσουμε καλύτερη υγεία». Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Δημήτρης Γρηγοράκης Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Σόφη Πασχάλη Γυμνάστρια και Νικόλαος Θυμιανίδης Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Συντονίζει η κα Έλενα Καλογρίτσα και θα απευθύνει χαιρετισμό η Ντίνα Νικολάου, διακεκριμένη Σεφ – Συγγραφέας.

Θα ακολουθήσει cocktail party προς τιμήν των προσκεκλημένων, το οποίο επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις! Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν θαυμάσια διαιτητικά εδέσματα, όπως επίσης και τα προϊόντα των Χορηγών Εταιρειών.

Τις εκδηλώσεις της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του πλήθος κόσμου και εκλεκτές προσωπικότητες του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Βελτιώνω τη διατροφή μου, υγιεινά και γευστικά!

Στιγμιότυπα από την περσινή εκδήλωση

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση