zyban διακοπη καπνισματος | πιασιμο μυων | δυσπλασία τραχήλου | τεστ κοπώσεως | brasimo sta pneumonia | autoanoso

Μαθήματα ζωής

Στόχος να αποστιγματίσουν το πένθος και την απώλεια


Πηγή: Μαθήματα Ζωής

Τα «Μαθήματα Ζωής» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε με τρείς βασικούς στόχους, στους οποίους θέλουν να επιδείξουν κοινωνικό έργο: α) Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για τις ανάγκες των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που πενθούν την οποιαδήποτε απώλεια β) Επιμόρφωση των ατόμων που βρίσκονται κοντά σε παιδιά και ενήλικες που πενθούν – σε οποιαδήποτε πλαίσιο και αν ανήκουν γ) Εξειδικευμένη κατάρτιση για επαγγελματίες της υγείας και παιδείας προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά και τους ενήλικες που πενθούν.

Στο σχετικό δελτίο τύπου επισημαίνονται:

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω την έναρξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Μαθήματα Ζωής".

Τα "Μαθήματα Ζωής" έχουν έναν φιλόδοξο σκοπό. Να αποστιγματίσουν το πένθος και την απώλεια. Να θυμίσουν στον κόσμο πόσο ζωτικής σημασίας είναι το να εκφράζουμε -ενήλικες και παιδιά - το πένθος μας, και πόσο καταστροφικό και επικίνδυνο είναι όταν δεν το κάνουμε.

Το όνομα μας, «Μαθήματα Ζωής», είναι εμπνευσμένο από ομώνυμο βιβλίο της Elisabeth Kubler Ross & του David Kessler. Οι δύο αυτοί άνθρωποι αφιέρωσαν τη ζωή τους και το έργο τους σε θέματα που αφορούν το πένθος και την απώλεια. Όπως γράφει και η ίδια η Kubler-Ross, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «Μαθήματα Ζωής»: «Τα μαθήματα αυτά είναι οι ύστατες αλήθειες γύρω από τη ζωή μας, είναι τα μυστικά της ίδιας της ζωής. Θέλησα να γράψω ένα ακόμη βιβλίο, όχι για το θάνατο και την πορεία προς αυτόν, αλλά για τη ζωή και τις διαδρομές της».

Και εμείς με τη σειρά μας, στα «Μαθήματα Ζωής», υποσχόμαστε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε να για να βοηθήσουμε τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενηλίκους που αντιμετωπίζουν απώλειες στη ζωή τους παρέχοντάς τους, τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να βοηθηθούν αποτελεσματικά.

Η ιστοσελίδα μας είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση www.lifelessons.gr

Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

(αντιγράψτε τον παραπάνω σύνδεσμο και στηρίξτε το έργο μας. Και ένα like ΑΡΚΕΙ.)

Όσοι θέλετε να ενημερώνεστε για τα σεμινάρια, τις ημερίδες και την πορεία των "Μαθημάτων Ζωής" στείλτε ένα email εγγραφής εδώ: mathimata_zois@yahoo.gr

Όλες οι δράσεις μας είναι δωρεάν και δεν υπάρχει καμία φανερή ή κρυφή χρέωση.

Νάνσυ Ψημενάτου - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.