Ποιες τροφες απαγορευονται οταν εχουμε ψηλες τιμες τρανσαμινασες | μυς κεφαλης | ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΕΧΕΙ ΣΥΤΙΡΗΤΙΚΑ

Οικολόγοι Πράσινοι: παραλίες προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία: Ναι μεν, αλλά...Πηγή: Οικολόγοι Πράσινοι

Η θεματική ομάδα για τα άτομα με αναπηρία από το κόμμα Οικολόγοι Πράσινοι εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

H αρχή έχει ήδη γίνει: Δήμοι και Περιφέρειες της χώρας έχουν «ανοίξει» τις παραλίες τους στα Άτομα με Αναπηρία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η Περιφέρεια Αττικής που έχει τοποθετήσει 17 μηχανισμούς πρόσβασης σε παραλίες στον Πειραιά, τη Δυτική Αττική, την Ανατολική Αττική, τον Νότιο Τομέα Αθηνών αλλά και στη Σαλαμίνα και τα Κύθηρα, καθώς και η παραλία του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων Βούλας (Κ.Α.Α.Π.Β.), που διαθέτει απαιτούμενο εξοπλισμό ώστε να είναι προσπελάσιμη και ασφαλής.

Αντίστοιχα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ειδικά σε Ασπροβάλτα και παραλία των Νέων Επιβατών, έχει ήδη εγκατασταθεί το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC για τη διευκόλυνση πρόσβασης των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα. Επίσης, στο Δήμο του Αγίου Νικολάου στις παραλίες του Αλμυρού και της Ελούντας, έχουν τοποθετηθεί ειδικά αμαξίδια για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία, ενώ εδώ και δύο χρόνια ξεκίνησε ένα πρόγραμμα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον εξοπλισμό 20 παραλιών. Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν πάρει και άλλοι Δήμοι και Περιφέρειες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Θυμίζουμε ότι είχαμε εγκαίρως αποστείλει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), ζητώντας ενημέρωση από τις Δημοτικές αρχές τις χώρας σχετικά με την υλοποίηση της υπ' αριθμ. 1052758/ 1451/Β0010/10.04.2012 (Β΄ 1411) Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στις παραλίες. Φέτος, επανήλθαμε αποστέλλοντας σχετική επιστολή προς την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με την οποία ζητήσαμε από το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, να αναλάβει πρωτοβουλία εποπτείας των Ο.Τ.Α. για τον εξοπλισμό των ελληνικών παραλιών, ώστε να είναι προσβάσιμες στα Άτομα με Αναπηρία. Τέλος, για το ίδιο θέμα οι Οικολόγοι Πράσινοι ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα στο Πανελλαδικό Συμβούλιο.

Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις παραλίες από τα Άτομα με Αναπηρία, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής τους στα κοινωνικά αγαθά και στη συλλογική ζωή. Οι πρωτοβουλίες των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα, το οποίο όμως δεν επαρκεί. Οφείλουν όμως να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και να επεκταθούν αρχικά σε όλες τις οργανωμένες παραλίες. Ταυτόχρονα, η χρηματοδότηση των εν λόγω προγραμμάτων και η επιλογή αναδόχων πρέπει να γίνεται με διαφανή κριτήρια με στόχο πάντοτε την εξυπηρέτηση του κοινωνικού οφέλους. Η βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί για τους Οικολόγους Πράσινους προτεραιότητα. Ανάλογη οφείλει να είναι και η στάση της ίδιας της Πολιτείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.