φυσικοθεραπεια αρθριτιδα ψωριασικη | καταπολεμιση αρθριτιδας | ποσες θερμιδες ειναι ενα κιλο | ογκοι σπληνος

Όλου του κόσμου οι Μανωλάδες


Οι πρόσφατες εικόνες της σύγχρονης σκλαβιάς στη Μανωλάδα, που δεν ήταν ούτε οι πρώτες ούτε οι χειρότερες που υπάρχουν, απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη. Περισσότερο ίσως στα αστικά κέντρα, καθώς στην ελληνική επαρχία, τουλάχιστον όπου ακόμα υπάρχει γεωργική παραγωγή, οι εικόνες με μετανάστες που δουλεύουν στα χωράφια σε άθλιες συνθήκες είναι συνηθισμένες. Ευγενικότερα, μπορείς να το πείς "εργάτης γής".

Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό. Παρά την εκμηχάνιση της γεωργίας που έχει συντελεσθεί τις τελευταίες δεκαετίες, γεωργική παραγωγή χωρίς εργατικά χέρια δεν νοείται. Και κάποιος πρέπει να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Σχεδόν πάντα χωρίς ασφάλεια και σε συνθήκες πολύ σκληρές.

Πρόκειται για μια μορφή σύγχρονης δουλείας; Χαρακτηρίστε το όπως κρίνετε καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, όμως η υποκρισία των αρμοδίων περισσεύει, όταν εξακολουθούν να μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα. Γιατί οι άνθρωποι που αναγκάζονται να εργασθούν στις συνθήκες αυτές είναι μετανάστες που έχουν ουσιαστικά εκδιωχθεί από τη χώρα τους ύστερα από πόλεμο ή επιβολή απελπιστικής φτώχιας και ανεργίας. Συχνά δε από Ευρωπαϊκές χώρες με παράδοση και πολιτισμό αξιομνημόνευτο, όπως για παράδειγμα η Ρουμανία.

Ωστόσο, το φαινόμενο της σύγχρονης δουλείας είναι πολύ ευρύτερο. Υπάρχουν παραδείγματα που κάνουν τη δική μας Μανωλάδα να ωχριά μπροστά τους. Μια παρουσίαση της Lisa Kristine είναι πολύ πιό εύγλωττη. Τα τελευταία δύο χρόνια, η φωτογράφος Lisa Kristine έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο, καταγράφοντας την αβάσταχτα σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης σκλαβιάς. Δείτε το video.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.