καρπούζι ενδοφθαλμια πιεση | συχνουρία | παραδοσιακη κινεζικη ιατρικη και σπαστικη κολιτιδα

Πώς να βγάλω μια παρασχίδα

Δεν πρέπει να "σκαλίζουμε" την περιοχή, χρησιμοποιώντας βελόνες κλπ για να φθάσουμε στην παρασχίδα. Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Οι παρασχίδες (ακίδες) από ξύλο ή από ρινίσματα μετάλου είναι τα πιο συχνά ξένα σώματα που μπορούμε να συναντήσουμε. Η αφαίρεσή τους απαιτεί κάποια προσοχή.

Εάν η παρασχίδα έχει σφηνωθεί βαθιά και δεν φαίνεται η άκρη της δια γυμνού οφθαλμού, θα πρέπει να συμβουλεύσουμε τον πάσχοντα να επισκεφθεί χειρουργό.

Εάν είναι κοντά στην επιφάνεια, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα ακόλουθα βήματα:

  • Καθαρίζουμε καλά τη γύρω περιοχή με σαπούνι και νερό, ή με ιώδιο.
  • Αποστειρώνουμε ένα τσιμπιδάκι περνώντας το από φλόγα.
  • Προσπαθούμε με λεπτές κινήσεις να πιάσουμε την άκρη της παρασχίδας με το τσιμπηδάκι και να την τραβήξουμε. Στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην τραυματίσουμε τους γύρω ιστούς.
  • Δεν πρέπει να "σκαλίζουμε" την περιοχή, χρησιμοποιώντας βελόνες κλπ για να φθάσουμε στην παρασχίδα. Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.