ειλεοσ του | T.K.E aimatos | εγωιστης αντρας | κυτταρομεγαλοϊός | ελκωδη κολιτιδα και ομοιοπαθητικη

Τι σημαίνει φορέας μιας νόσου και τι διαφέρει από τον πάσχοντα;


Φορέας μια νόσου είναι το άτομο που (συνήθως) έχει μολυνθεί από ένα μικρόβιο ή κάποιον ιό, αλλά δεν εμφανίζει τα συμπτώματα της νόσου, σε αντίθεση με τον πάσχοντα.

Η παρουσία και μόνο ενός ιού ή ενός μικροβίου δεν σημαίνει υποχρεωτικά νόσο. Για να εκδηλωθεί η ασθένεια θα πρέπει η νοσηρή επίδραση του μικροοργανισμού να υπερνικήσει τις αμυντικές δυνάμεις του οργανισμού. Ετσι σε μερικές περιπτώσεις, το άτομο φέρει τον μικροοργανισμό, αλλά δεν νοσεί. Γι΄ αυτό και συχνά χρησιμοποιούμε τον όρο "υγιής φορέας". Μπορεί βέβαια να μεταδώσει το νόσημα (στην περίπτωση που αυτό είναι μολυσματικό).

Το άτομο που είναι φορέας μιας νόσου δεν είναι υποχρεωτικό οτι θα εξελιχθεί σε πάσχοντα. Ετσι για παράδειγμα άτομα που είναι φορείς της ηπατίτιδας Β μπορεί να παραμείνουν για όλη τους τη ζωή στην κατάσταση αυτή. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως η νόσος είναι το επόμενο στάδιο.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.