ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΚΑΡΔΙΑΣ | ασκησεις φυσικοθεραπειας για παρκινσον | αρωματοθεραπεια για χαλαρωση

Ι.Σ.Α.: Ο νεοσύστατος Ο.Π.Α.Δ., αποδεικνύεται στην πράξη οπαδός την αντιϊατρικής λογικήςΟ νεοσύστατος Ο.Π.Α.Δ., αποδεικνύεται στην πράξη οπαδός την αντιϊατρικής λογικής. Με ενέργειές του που τις διακρίνει περισσό θράσος, επιχειρεί να απαξιώσει τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.
Στην προσπάθειά του να λανσάρει ένα «πρότυπο» μοντέλο περίθαλψης, απεφάσισε να καταγγείλει μονομερώς τις συμβάσεις με τους γιατρούς και τους καλεί να υπογράψουν νέες με τις ίδιες εξευτελιστικές αμοιβές των 4,93 € ανά επίσκεψη που ισχύουν από δωδεκαετίας.

Με αυτό το δεδομένο των αμοιβών του αίσχους και της ντροπής, ο Ι.Σ.Α. ως θεματοφύλακας της αξιοπρέπειας του ιατρικού λειτουργήματος και των γιατρών, κάλεσε τα μέλη του να υπογράφουν τις συμβάσεις «με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός τους».

Τούτο έπραξε με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας προς τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν χρεωστούν τίποτα να υφίστανται τις συνέπειες αν το κράτος αρέσκεται να ασκεί κοινωνική πολιτική σε βάρος και πάνω στις πλάτες των γιατρών.

Αν ο Ι.Σ.Α. διεκρίνετο από την ίδια αναλγησία που χαρακτηρίζει τους δοτούς προστάτες της υγείας του ελληνικού λαού, θα προέτρεπε του γιατρούς να μη συμβληθούν.
Ο «νομοταγής» Ο.Π.Α.Δ., αντί να συνάψει συλλογική σύμβαση με τον Π.Ι.Σ. ως όφειλε, προκλητικά δρομολόγησε την κατάργηση των θεσμών μη αποδεχόμενος τα πιστοποιητικά των ιατρικών συλλόγων που είναι Ν.Π.Δ.Δ.

Εφαρμόζοντας την πρακτική του «ότι δηλώσεις είσαι» επιχειρεί να υποκαταστήσει του ιατρικούς συλλόγους που είναι κατά νόμο εγγυητές της επιστημονικής και ηθικής ικανότητας του ιατρικού σώματος.
Ο Ι.Σ.Α. καταγγέλλει την Διοίκηση του Ο.Π.Α.Δ. για την πρωτοφανή, απαράδεκτη και έκνομη αυτή ενέργειά της, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια υγεία και ευτελίζει τους θεσμούς.
Ο Ι.Σ.Α. θεωρεί ως μόνη λύση το διάλογο για σύναψη συλλογικής σύμβασης, που θα κατοχυρώνει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα όλων των πλευρών, αλλά πάνω απ’ όλα θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια ασθενών και γιατρών.

Η περίοδος της απαξίωσης και ισοπέδωσης ολόκληρων επαγγελματικών τάξεων εν ονόματι του εκσυγχρονισμού ή μιας δήθεν φιλολαϊκής πολιτικής, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Οι Έλληνες γιατροί αποδεδειγμένα ποτέ δεν αρνήθηκαν το μερίδιο κοινωνικής προσφοράς που τους αναλογεί, εκείνο που αρνούνται είναι να περνούν οι πολιτικές της υγείας μέσα από την παραπλάνηση του λαού και του εξανδραποδισμού του γιατρού.
Κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα οφείλουν να πάρουν θέση, αν αποδέχονται να αποτιμάται η υγεία του Έλληνα πολίτη με 4,93€.

Τέλος ο Ι.Σ.Α. θα προχωρήσει σε συγκεντρώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σ. ΡΗΓΑΚΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ε. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.